Wpis z mikrobloga

Miruny,

a)Roidmi 3s ~60 zł

b)zmieniarka (emulator) ~270 zł

c) radio z Androidem/inne czytające MP3 z USB/microSD ~900 zł / 1500 zł

d) inne? transmiter FM jakiś inny

Nie potrzebne mi audiofilskie brzmienie, ale nie chcę też żeby szumiało ani zakłócało coś. Nie chcę używać telefonu w trakcie jazdy do żadnej muzyki - wyznaję zasadę: albo smartfon nawiguje i jest podpięty pod ładowanie, albo jedzie w kieszeni, odłożony. Chcę słuchać MP3 z USB. Im taniej tym lepiej.

Jeździ już 70 MaiPro, więc jest taka wtyka do gniazda zapalniczki z dwoma USB z czego jeden zabiera właśnie rejestrator. Najchętniej włożył bym pendrive i zapomniał. Nie wiem czy Roidmi na to pozwala?

pacjentka: Mazda 5 2008 r. 2.0 benzin z fabrycznym radiem z samym CD-audio które czyta jedną na 20 płyt.

#motoryzacja #samochody #caraudio #audio #audiofile #elektronika
  • 15
@snwptest: szukać sprawdzić jak do twojego radia dorobić/zmusić do używania wejścia AUX, i do niego podpiąć (zabudować na stałe) odbiornik Audio Bluetooth (ale nie taki za 1.99$ najtańszy) i gotowe, odtwarzasz sobie z telefonu a radio w samochodzie robi tylko za wzmacniacz dla głośników.
@snwptest: Ja wybrałem opcję radio z USB, audioBT i zestawem głośnomówiącym, ale bez gównianego androida niepotrzebnego w tej konsoli.
Muzykę odpalam sobie przez Bluetooth z aplikacji youtube music i leci sobie w tle, ale automatycznie się wycisza, gdy jest połączenie przychodzące realizowane przez ten sam Bluetooth. Automatyczne łączenie i odpalanie muzyki w przerwanym miejscu po odpaleniu auta. Pioneer X5600BT, który ma też podświetlenie RGB 60^3 kolorów.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@snwptest: ja się #!$%@?łem kilka miesięcy żeby dodać aux do radia. Nie udało się. Kupilem roidmi i sie #!$%@?łem. Bo mogłem kupić od razu i się nie męczyć XD ważne żeby nie podłączać go gdzieś na środku tylko np. W schowku albo w bagażniku
@snwptest: Jak chcesz to podrzucę Ci linka do emulatora z aliexpress za ~150zł - mam w 6tce GY i jest zajebisty - puszczam muzykę z USB, mam przełączanie piosenek przyciskami na kierownicy, a dodatkowo robi za zestaw głośnomówiący ( ͡° ͜ʖ ͡°) W Roidmi nie puścisz muzyki z innego źródła niż telefon ( ͡° ʖ̯ ͡°)