Wpis z mikrobloga

Krzysztof Balawejder dlatego deklaruje wsparcie przy odbudowie zabytkowego Fredrusia.

Cholera wiedziałem, że nie jest dobrze ale patrząc na fotki to autobus jest w fatalnym stanie. A przecież obok Jasia i Małgosi oraz Gustawa mógłby pełnić rolę atrakcji turystycznej we Wrocławiu

#wroclaw
mroz3 - Krzysztof Balawejder dlatego deklaruje wsparcie przy odbudowie zabytkowego Fr...

źródło: comment_xgVFgARFsXT6G8PqgMSsyufEjpYH4s1y.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Budwajzer: @mroz3: @Darth_Gohan: Ten autobus to powinni odrestaurować z prywatnych pieniędzy, jakiegoś sponsora lub ogarnąć konkretną zbiórkę wśród sympatyków takich pojazdów, MPK itd.
Z WBO warto robić inne, ważniejsze inwestycje, które mają się posłużyć mieszkańcom Wrocławia.
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: Ja jedynie wiem o tym, o czym pisaliście wyżej, że ciągle pojawia się projekt renowacji w WBO, a czy jakakolwiek fundacja miała się tym zająć tego nie wiem. Jak widać coś kiepsko im to idzie. Być może kasa jest nie do przeskoczenia, gdyż renowację Fredrusia z tego co wyczytałem wyceniono na 420 tyś. zł
  • Odpowiedz
@mroz3: Klub Sympatyków Transportu Miejskiego rokrocznie zgłasza remont Fredrusia do WBO. Warto widzieć, że jego właścicielem jest miasto, więc to głównie do nich należą wszelkie decyzje.
  • Odpowiedz
@mroz3: j---ć ich prądem. Autobus latami służył jako taksówka dla grup zorganizowanych. Teraz w strachotku można sobie impreze zrobić. Taka ma być funkcja zabytków techniki? Gdzie na świecie tak się robi z zabytkami.

MPK też nie lepsze. Najpierw wyeksploatowali wszystkie autobusy na maksa a potem po prostu zezłomowali, od migów przez Ikarusy a na b10ma kończąc, o tramwajach to nawet szkoda ryja strzępić
  • Odpowiedz