Wpis z mikrobloga

Nie powiem, że to najlepsze Gwiezdne Wojny (nawet gdybym tak uważał bo mentalne stare dziady by się zesrały XD) ale skoro jest hejt na nowe filmy to powiem, że Jedi: Fallen Order to najlepsze SW tej dekady ¯\_(ツ)_/¯
Ale mówię poważnie - sam początek gry miał dla mnie więcej klimatu niż nowe główne filmy sagi XD

Fabuła nie była innowacyjna czy świeża bo główny motyw jest oklepany ale historia miała swoje momenty

i według mnie dobrze wypada jako po prostu kolejna przygoda ze świata Star Wars I jestem zaskoczony, że pod koniec gra była "szczera"

Model walki był fajny i mówię to jako osoba, która gardzi solsbornami a backtracking nie był taki zły jak myślałem, Dathomira była irytująca ale druga wizyta na niej to tylko krótki bieg przed siebie więc nie wiem skąd ten płacz "Hurr durr całom mape siem wracasz" XD
Postacie mi się podobały ale trochę śmieszne, że BD-1 i martwi byli ciekawszymi postaciami niż Cere xD a Greez był nijaki, taki typowy comic relief.
Największym minusem jest długość bo gra się kończy zanim tak naprawdę porządnie się zaczęła i boli brak możliwości powrotu na arenę ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale myślę że spędziłem w grze jakieś 20 godzin i kilka jeszcze dojdzie bo chce zrobić wszystko na 100%.

Jeżeli jesteś fanem Star Wars (ale proszę, nie nazywaj się tak jeśli nie potrafisz sprawdzić na Wikipedii co jest kanoniczne a co nie XD) i cię stać to sobie kup i zagraj bo gra jest bardzo fajna.
Polecam i pozdrawiam.

#gry #starwars #jedithefallenorder
janushek - Nie powiem, że to najlepsze Gwiezdne Wojny (nawet gdybym tak uważał bo men...

źródło: comment_mv79m2p5u5QxdVM2hyf502DyHeuXwURG.jpg

Pobierz
  • 5
Ale mówię poważnie - sam początek gry miał dla mnie więcej klimatu niż nowe główne filmy sagi XD

@janushek: O to nie trudno. Te dwa ostatnie wysrywy sagi nie mają w góle klimatu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A co do Fallen Order to bardzo przyjemna fabuła.
Co do mechaniki, to trochę kuriozalne jest to, że Twój miecz rozczłonkowuje beste i droidy, ale nie osoby(???)
( ͡°
Niepotrzebna jest jedynie ta wstawka kto jest „tru” fanem a kto nie.

@juma777: po tym co wczoraj tutaj przeczytałem to był mój obowiązek żeby to napisać XD

trochę kuriozalne jest to, że Twój miecz rozczłonkowuje beste i droidy, ale nie osoby

@TommoT1908:

Może i jest kuriozalne ale zrozumiałe bo gdybyś mógł przecinać ludzi to klasyfikacja wiekowa byłaby wyższa a tego pewnie chcieli uniknąć.
I tak, wiem - seria The Force
@janushek: Ja mam mieszane uczucia co do systemu walki, wydaje się taki miałki, bez polotu. W ogóle nie czuć że w rękach trzymamy miecz Jedi. Gdyby postawili na gore i lepsze animacje związane z obrażeniami które zadajemy to mielibyśmy świetną grę a tak to wyszło nijako, choć mimo tego, bawię się póki co, przednie.