Wpis z mikrobloga

@drtusz raczej na pewno mam ten model, ojciec kupił w 2011 do biura i z czego pamiętam były to początki czipowania cartridgow lata minęły rynek nie zna próżni i pojawiły się zamienniki - przynajmniej zauważyłem na Allegro takowe. Drukarka stała parę lat nieużywana i czas jej dać drugie życie xD
Okej, jest to drukarka laserowa, toner zamiennik w moim sklepie kosztuje 99.99 zł. Wydajność ok. 2100 stron druku. Za swoje zamienniki ręczę, nie wiem jakiej jakości są inne dostępne na rynku. Zawsze mam darmową dostawę.
@drtusz na starym tonerze Canona jeszcze fragment strony testowej się wydrukował :) patrząc wytrawnym okiem niczym Łęcina na klinkiet są dwa rozwiązania albo drukarka albo toner albo oba xD muszę sprawdzić tonerem firmy trzeciej by stwierdzić:
A) moja drukarka drukuje tylko czarne kartki
B) toner uległ dezintegracji fazowej podczas transportu

Generalnie obsługa @drtusz super toner szybko dotarł do celu a z Podlasia do Trójmiasta tylko transport lotniczy szybko działa więc szacun. Najbardziej
dancios - @drtusz na starym tonerze Canona jeszcze fragment strony testowej się wydru...

źródło: comment_25g5QMq3a3NimT74Tewbk3vUsLyzsO7W.jpg

Pobierz
@dancios: Okej skonsultuję to z moimi kolegami- specami drukarkowymi, może oni podpowiedzą, gdzie leży przyczyna. Pierwsza myśl jaka mi przyszła to bęben. Daj mi chwilę! :)
@dancios: Ups, chyba poszło coś nie tak :( prawdopodobnie jest to wina tonera. Takie sytuacje zdarzają się baaardzo rzadko, akurat trafiło na Ciebie. Nie zostawię tego tak, bardzo chcę Ci pomóc, dlatego złóż reklamację na sklep@drtusz.pl. Pisząc na tego maila, dostaniesz wskazówki co dalej. :)
@drtusz: Dalej lubie :>
Jednak nie poszło gładko... Jako ze jestem chyba pechowym klientem :>
Z pod siedziby swej matki korporacji odebrałem paczkę od kuriera - poszło z GLS szybko i sprawnie - sztuka za sztukę!
Wróciłem do swojego domostwa podjarany ze będę mógł wydrukować coś!
Otwieram paczkę.. cegły/kamienia ni ma wiec pierwszy sukces..... jednak im dalej rozpakowywałem stwierdziłem ze toner chyba uległ uszkodzeniu podczas transportu zawias był wyłamany w tym
dancios - @drtusz: Dalej lubie :>
Jednak nie poszło gładko... Jako ze jestem chyba p...

źródło: comment_4dyvbDKUCmtgLYUGPXC0HPFvjPTPmmgR.jpg

Pobierz
@dancios: Danielu, niestety takie sytuacje prawie się nie zdarzają, widocznie pech tego dnia dopadł nas oboje. Niezwłocznie złóż reklamacje. Przepraszam, za taką sytuację. Obiecuję, że to więcej się nie powtórzy.
@drtusz: tak przebiegła sprawnie i już zrealizowałem :> Po powrocie z pracy we wtorek szybko nakarmiłem drukarkę tonerem, śpieszno mi było bo pospieszyłem się na koncert Moonspell i Rotting Christ :>
Wydrukowałem stronę z waszym obrazkiem i teraz wszystko jest w najlepszym porządku - skaner nie jest jakiś wybitny i nie potrafi w szarości! Wydruk jest bdb taki sam jak na tonerze Canona. Nasza saga została zakończona :D Wszyscy możemy odetchnąć