Wpis z mikrobloga

Wczoraj leciał pierwszy odcinek ''Czasu Honoru'' akcja po 1945 roku, sowietyzacja Polski, upadek III rzeszy, Amerykanie i czytając komentarze po premierze widać, że większość młodych osób nie połapała się o co chodzi, co robią Ruski w Polsce, dlaczego walka polskich żołnierzy dalej trwa i dlaczego walczą z ''innymi'' Polakami, niezła beka ;d

#seriale #historia ##!$%@?
  • 29
  • Odpowiedz
@Byqq: Dobry ten serial mimo, żę Polski. Pilotażowy odcinek mnie zniechęcił, ale gdzieś tam kątem oka widziałem scenę tortur dosyć brutalną i pomyślałem, żę nie może być zły. To jak z nim jest?
  • Odpowiedz
@masej: najlepiej zrezygnujmy całkowicie z historii a w to miejsce wsadźmy lekcja 'Jak bezpiecznie poruszać się po internecie' , żal na to wszystko patrzeć
  • Odpowiedz
@leslyxx: dobry jest, dużo wpadek tak jak we wczorajszym odcinku z nakryciami głowy u AKowców, takie tam romatyczno/wojenne powidło, ale miło się ogląda.

@Destr0: fejsiku chociażby
  • Odpowiedz
@histeryk_13: wpadka goni wpadkę, dużo osób obytych z historią one rażą, ale lepiej wole taką ogólną lekcję historii niż kolejny serial na miarę 'Julii', warto zaznaczyć, że scena z akcją na Kutscherę wyszła dość dobrze, sezony wstecz.
  • Odpowiedz
@Destr0: Dokładnie, pamiętam też np. że w pierwszej serii siostrę kogoś tam wysłali do Auschwitz w marcu 1941 r. ;p

@Byqq: Pewnie, że jakieś walory edukacyjne to ma i może kogoś zachęci do zgłębiania tematu, ale dla mnie to zbytnie romansidło z duża liczbą błędów
  • Odpowiedz
@Byqq: Ale co się dziwić, w szkole o takich rzeczach się nie mówi, to skąd mają o tym wiedzieć? Można płakać, że debile, ale ktoś powinien ich tego nauczyć, zachęcić do dowiadywania się. A potem się ludzie dziwią, że powstają teorie spiskowe, że komuś zależy na tym, byśmy byli głupi i nie znali swojej historii.
  • Odpowiedz