Wpis z mikrobloga

I znów, jak co roku to samo. W dniu najważniejszego święta państwowego Polaków, zamiast wspólnie cieszyć się z tego co to święto dla nas znaczy (albo raczej powinno znaczyć), kłótnie i spory.

Jedni wyzywają drugich od faszystów i kiboli a drudzy od lewaków i dewiantów. Nie cieszą się z tego że możemy dziś mówić po polsku, tylko chcą udowodnić tym drugim że ich wizja patriotyzmu, kraju i społeczeństwa jest najlepsza.

Wykop jest tutaj najlepszym przykładem, całe gorące zasrane wrzucaniem na tych innych. Cholernie to przykre.

#11listopada #marszniepodleglosci #polska #4konserwy #neuropa #bekazlewactwa #bekazprawakow #przemyslenia #niepopularnaopinia
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Marsz niepodległości ma na celu celebrację święta i pokazanie swojego poparcia dla niepodległości Polski, to, że druga strona korzysta tylko na tym, by przyjść, zrobić burdę i prowokacje to nie sprawa marszu.
  • Odpowiedz
@Richyrich: Marsz organizuja ludzie, którzy nie kryją faszystowskich upodobań i zapraszają jawnych faszystów z zagranicy, super sprawa faktycznie, tylko ci źli lewacy jak zwykle przeciw dobrym chlopakom ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Richyrich: jakie prowokacje? biedne łyse karki zawsze są prowokowani do wyzywisk obelg i n-----------a policjantów? wystarczy spojrzeć na te pyski które nie grzeszą procesami myślowymi żeby zauważyć że to nie są biedni, uciemienżani obywatele a zwykłe bandziory a ty broniąc tego zniżasz sie do poziomu tych troglodów ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@duncanidaho2:

W dniu najważniejszego święta państwowego Polaków, zamiast wspólnie cieszyć się z tego co to święto dla nas znaczy (albo raczej powinno znaczyć), kłótnie i spory.

Polak Polakowi Polakiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wolollolollo Że niby marsz organizują faszyści XD no odkąd faszystka w rozumieniu niektórych znaczy kogoś, z kim się nie zgadzasz no to XD pokaż mi w takim razie jakie to organizacje fsszystowskie są, pokaż mi tych faszystów w 100 tys tłumie. Z tego co wiem f-----m w każdym kraju Europy jest zakazany, więc trochę jakbyś miał lekkie urojenia ;) To są faszyści?
Richyrich - @Wolollolollo Że niby marsz organizują faszyści XD no odkąd faszystka w r...

źródło: comment_updOuJtIxwLhY1Z4eXQQwV8GrWxo6qlW.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@McWozniak Pokaż mi te bitwy z policją XD tak się składa, że łyse karki i normalni ludzie z rodzinami których na marszu była większość jedynie wyrażali zadowolenie jak policja usuwała z marszu ludzi którzy realnie prowokowali i łamali prawo na rondzie de gaulle'a, a później ze strony całego marszu było słychać "pozdrawiamy policję" i to bez żadnej szydery tylko szczere pozdrowienie.
  • Odpowiedz
@Richyrich: Sorki, Mówiłem o Wrocławiu, i myślałem że do tego nawiązujesz mówiąc o prowokacjach bo tam się działy burdy a nie w Warszawie, a tak ogólnie to wiem że na tym marszu większość to normalne rodziny które nie skandują jakiś z-------h haseł, i sam kiedyś chciałbym pójść w tym marszu ale szkoda że jest prowadzony przez patologie z ONR :(
  • Odpowiedz
@Richyrich: Czemu stosujecie ten idiotyczny argument z dziecmi? Przecież to nie 7latkowie go organizują tylko polskie odpowiedniki Forza Nuvo, które absolutnie jawnie charakteryzuje się jako faszyści. Tu nie chodzi o to, ze jest ich mało, tylko o to, że są na oficjalne zaproszenie organizatorów MN
  • Odpowiedz
@McWozniak To zapraszam, ja byłem i nie mam żadnych negatywnych odczuć. Osobiście szedłem w bloku konserwatywnym, przekrój wieku to starsi ludzie i bardzo młodzi, średni wiekiem mniej. Atmosfera bardzo przyjazna, wspólne śpiewy patriotyczne (rozdawali spiewniki), rozmowy z ciekawymi ludźmi (było to połączone z ruchami monarchistycznymi, bardzo interesujący ludzie z ideą), tak samo rodziny i ludzie, których codziennie na ulicy spotkasz, w pewnym momencie też wspólne odmówienie różańca. W tłumie idzie 100
  • Odpowiedz
@Wolollolollo Dobrze dobrze kłamczuszku. Większość całego marszu to ludzie, których normalnie spotykasz idąc ulicą, robiąc zakupy czy załatwiając sprawę w banku. Osoby starsze, rodziny z dziećmi i pary, nawet rodziny murzynów z polskimi flagami się pojawiły. Są tam skandowane przede wszystkim hasła niepodległościowe, podkreślające przywiązanie do Polski, ale oczywiście znajdą się bardziej kontrowersyjne jak np te odwołujące się do historii ruchów antykomunistycznych. F-----m jest w Polsce zakazany, ONR i Ruch Narodowy
  • Odpowiedz
@Richyrich: I znowu retoryka z cyklu "odnoszenie się do rzeczy nie związanych z tematem". Liderzy FN to osoby charakteryzujace sie jako spadkobiercy Benito, ONR zaś odwoluje się stale do tego przedwojennego odpowiednika. Liderzy MW często jawnie okazują pogardę dla innych grup etnicznych, wyznaniowych i seksualnych, co jest jednym z ramion faszyzmu/nazizmu. Marsz sam w sobie jest super sprawą, tylko po kiego grzyba promowanie tam skrajnej prawicy, obrażanie TVNu, policji, opozcji
  • Odpowiedz
@Wolollolollo XDDD dobra tkwij sobie w swoich urojeniach, ja Ci będę podawał fakty a ty swoje ideologiczne wymysły. Powtórzę jeszcze raz, jeśli w Polsce albo we Włoszech działa organizacja faszystowska to leć do prokuratury albo do UE. A no chyba, że to tylko twój wymysł, to po prostu zamilknij i nie siej dezinformacji.
  • Odpowiedz