Wpis z mikrobloga

@woodoo: Przepis jak przepis, ale bardziej ciekawi mnie jak wypiec w domowych warunkach tak żeby krawędzie się przypiekły, a środek nie był przetopiony? Ja piekę na kamieniu, 280* C około 7 minut i nigdy mi się tak krawędzie nie zarumienią ... Proszę o protipy ;)
  • Odpowiedz
@marcel_pijak: ja robie z przepisu gordona ramseya, sprawdz na youtube gordon ramsey pizza recipe, z tym że pizze wrzucam bez patelki bo mam drewnianą rączkę temperatura na maxa, termoobieg włączony i czas aż się ser roztopi i szama
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@marcel_pijak ja pieke na kamieniu do pizzy w piekarniku na samej gorze piekarnika. Piekarnik grzanie gora-dol na 250 stopni. Po 5 minutach przelaczam na grill i dopiekam przez 3 minuty zeby dopiec ranty.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@WutkaBXL @Kszemek @ruby_da_cherry @Simple-Man @papierowy_ludzik ciasto: Skladniki: 1kg maki 00, 640 g wody, 2 gramy drozdzy zywych, 40g soli, 20g oliwy Make z woda 630g wstepnie mieszam i odstawiam do autolizy na 2 godziny. Po dwoch godz dodaje drozdze rozpuszczone w 10g wody. Wyrabiam wstepnie 3 minuty i dodaje sol i oliwe i wyrabiam w mikserze przez kolejne 15 minut. Po wyrobieniu wyciagam ciasto i zostawiam na
  • Odpowiedz