Wpis z mikrobloga

Kupuje często "cheese pop" czyli prażone serki. Takie chrupki z prawdziwego zdarzenia usmażonego sera. Smak jest tak zajebista że można uzależnić się od pierwszego chrupnięcia, a nadsmak to cheddar. Smak podobny troche do zaschniętego sera w tosterze, jednak bardziej słony. Do piwa już nic innego byście nie ruszyli.
Czy ktoś wie jaki taki samemu zrobić? To nie może być skomplikowane lecz nic mi do głowy nie wpada.
Są lekkie i jakby puste, napowietrzone w środku.
Kształt nieregularny.
Więcej foto w komentarzu.

#gotujzwykopem
#ser
Pobierz Gorbo2004 - Kupuje często "cheese pop" czyli prażone serki. Takie chrupki z prawdziwe...
źródło: comment_kB4OMQsqADRuxLveIA6bNQT889LAjUeh.jpg
  • 10
@Gorbo2004: Na chłopski rozum to robią mieszaninę sera z wodą, formują w kulki i do oleju. Woda paruje, ser się rozciąga i przybiera taką formę. Ale nie wyglądają na bardzo tłuste, to może pieczenie w piekarniku z dodatkiem mikrofali. Nigdy tego nie jadłem.