Aktywne Wpisy
deafpool +198
Karyna która mieszka pode mną co godzinę wychodzi na balkon żeby sobie zajarać. W moim mieszkaniu śmierdzi dymem papierosowym tak, że aż chce się rzygać. Najgorzej jest w takie dni jak ten, gdy prawie w ogóle nie ma wiatru. Smród zostaje w moich pomieszczeniach.
Dziś wylałem na podłogę balkonu litr wody, która nawilżyła Karyne.
Teraz będę "podlewał kwiatki" za każdym razem kiedy zacznie palić sobie na balkonie.
Acha i jeszcze jedno.
#
Dziś wylałem na podłogę balkonu litr wody, która nawilżyła Karyne.
Teraz będę "podlewał kwiatki" za każdym razem kiedy zacznie palić sobie na balkonie.
Acha i jeszcze jedno.
#
Goronco +397
#nieruchomosci
Chryste panie XDDDDDDDDDDDD
Chryste panie XDDDDDDDDDDDD
Co jeszcze warto się nauczyć, żeby zwiększyć swoje szanse?
Czy jest jakikolwiek sens aplikowania na ogłoszenia, które wymagają powiedzmy co najmniej roku doświadczenia?
Ehh... zaczynam powoli tracić zapał :(
#testowanieoprogramowania #pracait #praca #kariera
Co do wymagań roku/dwóch doświadczenia - składaj śmiało, jeżeli ktoś pilnie poszukuje testera, to to
Dostaję czasem oferty na Linkedin na Android Deva, ale siedzę w tym od trzech lat i mam już tego trochę dość, dlatego postanowiłam zmienić
kurs na udemy != umiejętności
jeżeli nawet nie oddzwaniają to znaczy że za bardzo ściemniałaś w cv i po prostu to wyczuli, jeżeli podajesz znajomości języków programistycznych bez żadnego repo z przykładami to odpadasz z miejsca.
@Snoxik: Pisała wyżej, że 3 lata pracowała jako android dev
Brak odpowiedzi na wysłane CV, w większości wypadków oznacza kiepskie CV :) konsultowałaś je z kimś doświadczonym w temacie testerskiego CV?
@Patrycja89:
Co do tego - nigdy nie zaszkodzi. Czasem HR z góry Cię odrzuci bo ma być rok i koniec, czasem przeczyta, że robiłaś coś fajnego i pchnie dalej.
Pomijając moje odczucia, problem i tak leży w cv jeżeli odpadasz już w pierwszym etapie (ogólnie zgłaszaj się na każde oferty i nie patrz na lata doświadczenia tylko wymagania technologiczne).
@diarrhoea: Wierz mi 80% ogłoszeń na juniora wymaga 2+ lat doświadczenia. Też mnie to wkurza, bo jak sam powiedziałeś to już jest poziom mida. Co do konsultowania CV to tak, pokazałam kilka wersji koleżance która pracuje w HR i powiedziała, że wszystkie są ok i nie ma się do czego przyczepić(oprócz oczywiście braków
A tak poza tym zastanawiam się czy to nie kwestia, że ma 30lat i jestem kobietą więc może z góry zakładają, że zaraz zajdę w ciążę?
Trochę mam inne wrażenie, aktualnie sam szukam nowej pracy (co prawda na drugim końcu naszego pięknego kraju) i zazwyczaj ogłoszenia na juniora (chociaż jest ich mało) to wymóg max. 1 roku doświadczenia. 2-3 to już mid/senior, 3+ to już zazwyczaj senior/lead.
To, że CV przejdzie przez HR nie zmienia tego, że potem dostaje je ktoś z testerów i wtedy może odrzucić. Najczęściej chodzi o np. nierówne linie, różne odstępy itd.
Dodatkowo na facebooku zdecydowanie łatwiej byłoby Ci napisać w poście czemu chcesz porzucić developerkę i zająć się testami, często po prostu TL szuka tam ludzi do swojego zespołu