Wpis z mikrobloga

Najbardziej szkoda mi takich przegrywow którzy mieszkają z rodzicami nie mają wykształcenia i żyją na wsi gdzie istnieje jedyny Januszex. I tacy rodzice wmawiają ci jakim jesteś nieudacznikiem a ty nawet nie masz pieniędzy żeby zacząć nowe życie w dużym mieście tylko wegetujesz a nawet Januszex nie chce przyjąć cię do pracy to jest w #!$%@? przykre chyba wolałbym skoczyć pod pociąg.

Ja mam L4 i jakieś pieniądze i żyje w dużym mieście chociaż taki plus #przegryw
  • 45
  • Odpowiedz
@Holocep: Tak, jako społeczeństwo, jako zachodnia cywilizacja, biali mężczyźni, którzy uczynili świat takim jaki jest dzisiaj dalej powinniśmy brać odpowiedzialność za los słabszych jednostek.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kochamajfony: jak uważasz że ludzie w pociągu są winni to raczej ty nie jesteś zdolny do głębszych przemyśleń niż ja. Po prostu jesteś wielkim egoistą, który swoje niepowodzenia zwala na wszystkich innych ludzi wokół tylko nie na siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SilikonowyCycuszek Pisząc "sprobuje" miałem na myśli że spróbuje spowodować z Tobą dyskusję w celu zmiany Twojego zdania w wyniku serii implikacjii logicznych, jeśli natomiast chodzi o temat dyskusji to cofnij się tam gdzie zacytowałem to

winny jest tylko ten co skacze, każdy sam swój los kształtuje
  • Odpowiedz
@Kroliczek99: Z moich obserwacji tylko ludzie którzy naprawdę nie mają nic oleju w głowie lub sił życiowych żeby coś zmienić siedzą u Januszexa. Osoby, które miały choć odrobinę inicjatywy już dawno pozwalniały się z takich miejsc. Porobiły uprawnienia na jakiś sprzęt, spawania. Nauczyły się czegoś innego. Część wyjechała za granicę.
  • Odpowiedz
@kochamajfony: To Ty się zastanów o czym piszesz. Więc albo „Tak, ta sytuacja nie miałaby miejsca gdyby nie społeczeństwo” albo jednak to jego urojenia i brak chęci jakiejkolwiek zmiany. Kiszenie dupy ze starymi z własnej wygody nie prowadzi do niczego sensownego. Jęczenie, że brak pieniędzy ... wystarczy ruszyć dupę, nikt od razu nie zarabia kokosów. Sam jestem z małej pipidówy i widzę że nawet Ci którzy tam zostali pracują po minimum
  • Odpowiedz
@chilon: tak, człowiek w ciężkiej depresji(która skończy się dla niego udaną próbą samobójczą) tak po prostu sobie ruszy dupę i znajdzie pracę i zmieni życie na lepsze, na pstryknięcie palców.
oczywiście.
  • Odpowiedz