Aktywne Wpisy
thorgoth +530
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Jak tam Wykopki podoba się wam sponsorowanie przez was socjalu wprowadzonego przez lewactwo z PiS? (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
@SmokeProspector: No bo są. Kurs dolara na tym tweecie to kłamstwo. Kłamstw jest więcej - za PiSu paliwo kosztowało nawet poniżej 4 zł (2016 rok). Tyle, że to żadna "zasługa" PiS. A za PO nawet 6 zł (też w sumie żadna ich wina).
Facet, zrzutki takie dawaj na sokzburaka bo tam idioci łykną bez popity !
Akcyza na paliwa jest stała, nie procentowa. Pewne koszty też są stałe więc liczenie tak jak policzyłeś to tylko zrzutka na idiotów.
I aż z ciekawości sprawdziłem to "Kurs USD/PLN podobny" - średni kur 2007-2015 : 3 zł, 2015-2019 - 3.8 zł.
Ropa brent 2007-2015 38.55$-145.52$ i średnio 79$ ; 2015-2019 27.77$-86.55$ i
IMHO jeśli chodzi o cenę paliwa akurat wybitnie „PiS-PO jedno zło”, zresztą ekonomicznie ogólnie dżuma vs cholera. Jedni wprowadzają PRL 2.0 a drudzy trzymają w szufladzie projekt ustawy blokującej mafie VAT-owskie „do wyborów” (ciekawe których).
@wszyscy: Ależ oczywiście, chodzi tylko o to co proponował PiS kiedy paliwo za PO z racji wysokiej ceny ropy było drogie, co mówił wtedy prezes i spółka, nawet spoty w radiu wykupili i to nadawali w kółko. Stąd i te żarty z PiSu o składzie ceny paliwa i odpowiedzialności. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@StaryWilk: Ja tu nie widzę żartów o składzie ceny paliwa tylko najzwyklejsze kłamstwa.
@wszyscy: Ponadto pokazał jasno jakim jest hipokrytą.
https://www.e-petrol.pl/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa/on