Wpis z mikrobloga

@susuke15: Tak, jak dobrze trafisz, to pojechanie dosłownie raz w roku na zawody załatwia sprawę.
Takie zawody rozgrywane są na przykład w Nietoperku co miesiąc. Jest tam tyle konkurencji, że jednego dnia można zrobić limit wymagany do przedłużenia licencji w PZSS.

Jeśli masz w pobliżu klub, który nie #!$%@? to tym lepiej. Wpadniesz od niechcenia dwa, trzy razy w roku i spokojnie się wyrobisz. Zależy też, czy chcesz mieć pełen zestaw,
@szalony_ikar ale to tak zadzwonić do nich i powiedzieć z mostu że chce dołączyć do was bo chce zrobić pozwolenie na broń i brać czynny udział w zawodach w celu integracji i poprawy umiejętności strzeleckich ?
@susuke15: Jestem z Ostrowa i polecam Gilze w Pleszewie, prosty dojazd i częste zawody, najbliższe 11.11.2019 składka jeśli dobrze pamiętam 250 zl na rok, w pół roku wyrobiłem patent i prowadzącego strzelanie :D
@susuke15: Najlepiej na ich stronie poszukać numeru do Pana Zygmunta Urbaniaka i zapytac kiedy jest kurs na patent. Ja zapisałem sie w styczniu i po 2 miesiącach dzwoniłem do niego z pytaniem o patent. Jeśli to pierwszy raz z bronią to lepiej z nim zagadać o naukę podstaw i umówić się na dogodny termin.