Wpis z mikrobloga

Aj mirasy, jakby co to droga Lubartów-Parczew jest w pełni przejezdna. Brakuje co prawda oznaczeń i znaków, ale nie ma wahadeł i innych utrudnień. Sama droga gładka jak szkło! Wyniesiona do góry przez co jest zajebista widoczność. Kiedyś ten odcinek tłukło się 30-35 min. teraz spokojnie jedzie się 20. Polecam każdemu taką przygodę!
#lublin
  • 17
@picasssss1

Potwierdzam, jeżdżę tą drogą codzienie i ten remont to wybawienie od remontów zawieszenia.
Znałem położenie każdej większej koleiny i odruchowo kontrowałem wyrzucenie w bok podczas przejazdu.
No i dodatkowo bezpieczeństwo się zwiększy, bo rowerzyści mają swoją ścieżkę wzdłuż drogi.
Prawdopodobnie w Szczekarkowie ma być fotoradar, a gdzieś na trasie waga i punkt kontroli ITD, ale to tylko plotki.

PS: Na drugi raz pisz Mireczku, to się możemy spotkać i pogadać chwilę
Dodatkowo Wam powiem, że spore zainteresowanie budziło rozbieranie starego mostu na rzece Wieprz, który miał podobno ślady po kulach. W niedzielę tydzień przed wyborami było w tamtej okolicy sporo ludzi, a i w ostatnich dniach jak były wahadła, to kierowcy wychodzili i robili zdjęcia.
Ja w sumie też będę wspominał go z sentymentem.
Był jednym z nielicznych odcinków tej drogi, na której nie było nierówności ( ͡° ͜ʖ ͡°
@picasssss1

Sam mam blachy LLB, ale jestem z okolic XD
Ale fakt, czasem człowiekowi się ciśnienie podniesie.

A co do Niemiec, to mają obwodnicę budować. Będzie to przedłużenie obwodnicy Lubartowa.
Ale kiedy to się stanie, to nie pamiętam
@PanDanda: obwodnica Lubartowa to jakiś nieśmieszny żart. Chyba tylko tiry z niej korzystają i ktoś kto na firlej ciśnie. Pewnie plany są z wytyczeniem via baltica. Aczkolwiek tak jak lublin potrzebował drogi do warszawy tak parczew potrzebował drogi do lublina.
@picasssss1

W zimie się przydaje, jak Lubartów zasypie i kierowcy robią korki od starostwa, aż do Orlenu ;)

Przejezdzales dziś przez Lubartów?
Tam też się pozmieniało. Nareszcie są ścieżki rowerowe, chociaż stare baby i tak jezdnią jeszcze jeżdżą.
@PanDanda: Tak przez centrum, jakiś gościo przy wjeździe wymusił mi na nowym rondzie :D dobrze że je postawili bo ułatwi to wjazd wyjazd. Aczkolwiek ścieżek nie zauważyłem, nie zwróciłem uwagi.