Aktywne Wpisy
WenerowaAngela +50
Echh spanie w jednym łóżku ale pod osobnymi kołdrami to coś zajebistego.
Możemy dzieciuta wziąć bez kombinowania do łóżka, nie ma walki o kołdrę, stary nie narzeka że śpię w skarpetkach, albo że mam za długie paznokcie. Jedyny minus to to że nie można się fajnie przytulić w nocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Możemy dzieciuta wziąć bez kombinowania do łóżka, nie ma walki o kołdrę, stary nie narzeka że śpię w skarpetkach, albo że mam za długie paznokcie. Jedyny minus to to że nie można się fajnie przytulić w nocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
radziuxd +1
Teoretycznie każdy bąbel dyskwalifikuje oponę, ale nie mogę nie zapytać wykopowych ekspertów. Opony nie mają nawet miesiąca, ale #!$%@?łem się w dziurę tydzień temu. (╥﹏╥)
Jeździć obserwować czy na śmietnik?
#opony #pytanie #motoryzacja
Jeździć obserwować czy na śmietnik?
#opony #pytanie #motoryzacja
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
To są konserwatywni liberałowie czyli przede wszystkim to są liberałowie (rzeczownik) a tylko o zabarwieniu konserwatywnym (przymiotnik).
Istnieją też podobno liberalni konserwatyści, którzy są czymś zupełnie innym.
Z definicji:
Zatem jeśli Konfederacja jest przeciwna małżeństwom jednopłciowym tłumacząc to tradycją, to automatycznie przestaje być liberalna, ponieważ uważa sztuczny twór kolektywu (tradycja) jako coś ważniejszego niż
Czyli konserwatywny, nie wolnościowy.
@johny-kalesonny: Nie, w życiu nikt takiego argumentu nie użył.
Mogę napisać jakie jest faktyczne stanowisko ale raczej nie chce mi się rozpoczynać dyskusji.
Napisałem o znaczenie określenia konserwatywny liberał.
A Konfederacja to coś innego, bo tam są też narodowcy, ludzie silnie katoliccy i różne inne grupy.
Od demokracji woli republikanizm a od republikanizmu monarchię absolutną oświeconą. No ale to zupełnie inny temat. Jeśli chce
@look997: Korwin wprost odwołał się do tradycji (link poniżej). W innym wywiadzie powiedział, że ufa tradycji w tym wypadku.
Ale to jest absurdalna definicja. Liberalizm zakłada wolność jednostki, konserwatyści odrzucają wolność jednostki by zachować tradycję.
@johny-kalesonny: To nawet nie jest definicja. Ale nie jest to ujęcie absurdalne. Więcej otwartości. :D
Ale ja mam taką swoją opisową definicję oswajającą konserwatyzm z liberalizmem, mogę podać:
Konserwatyzm to przeciwieństwo "skrajnego eksperymentalizmu politycznego".
Konserwatyzm jest przeciwny przymusowym eksperymentom na masową skalę.
Czyli można eksperymentować ale nie na masową skalę, np. nie można centralnie wprowadzić niesprawdzonego rozwiązania na terenie całego
A realnie to konserwatywni liberałowie są za tym żeby w prawie nawet nie było nic o małżeństwach tylko takie rzeczy załatwiać sobie prywatnie, np. poprzez kościół do którego się przynależy ale nie tylko. Z punktu widzenia prawa to jest akt formalny,
@2phonepiotrus: No, na przykład na faszyzm czy inne ideologie bazujące na totalitaryzmie i zamordyzmie też nie powinny mieć przyzwolenia wolnościowca. A Konfederacja ma takich zamordystów w swoich szeregach i to w pierwszym rzędzie.
@
@2phonepiotrus: ( ͡° ͜ʖ ͡°)