Wpis z mikrobloga

Powiem wam, że trochę dziwnie się czuje po oficjalnym ogłoszeniu wyników wyborów. Jako stary ex-kuc od 2007 przeżywałem "tę jesień" co najmniej kilka razy i zawsze był kubeł zimnej wody. Tym razem już nie miałem wielkich złudzeń, byłem pewny że frekwencja ich zabije. A tu niespodzianka, ponad 1 250 000 głosów. Kto nie był nigdy kucem nie zrozumie tego uczucia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam tylko nadzieję, że teraz nie odwalą jakiegoś numeru i nie pokłócą się o jakaś pierdołe, tylko siądą razem i napiszą program, który każda ze stron zaakceptuje i wytrwają razem do kolejnych wyborów, w międzyczasie rozbudowując koło poselskie do klubu. Nie wszyscy będą zadowoleni, będą potrzebne kompromisy ale innej drogi imo nie ma.

Aha, no i trzeba znaleźć jakiś sposób by permanentnie zamknąć Janusza w kazamatach. Ta kampania pokazała, że brak Janusza działa. Tylko przy okazji trzeba się upewnić że się nie obrazi i nie założy nowej partii ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wybory #konfederacja #korwin #4konserwy #polityka
L.....e - Powiem wam, że trochę dziwnie się czuje po oficjalnym ogłoszeniu wyników wy...
  • 18
@LibertyPrime: trendy na Google wskazywały, że jest moc, więc w sumie się nie dziwię wynikowi, choć do końca nie wiem kim są ci co głosowali, chyba statystyczny M 18-30
@LibertyPrime: no nie, prawdziwa moc była głównie w 2014 do PE "tej siły ...", innymi czasy były nadzieje lub tylko złudzenia, czy z innych wyborów znasz podobne nośne hasła ?
Kto nie był nigdy kucem nie zrozumie tego uczucia

@LibertyPrime: nigdy kucem nie byłem, ale rozumiem twoje zdziwienie - sam głosuję na twory korwina od kiedy mam prawa wyborcze, coś mi się wydaje, że udało się odroczyć zagładę tego kraju o 4 lata, czy to dobrze, to czas pokaże.