Wiadomo że nie można już sprzedawać zwykłych kotłów C.O. na paliwa stałe nie spełniających normy 5 klasy emisji spali. Co myślicie więc o tzw. pieco kuchni jako alternatywie? Czy dobrze spełni swoją role podobnie jak zwykły kocioł C.O? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
@drlect3r: słyszałem że potrafią zamknąć firmę temu kto sprzedaje @nunu85: i cena i inne powody @robertx: generalnie mam gdzie kupić zwykły kocioł "pod ladą", ale interesuje mnie opinia o pieco kuchniach żebym miał porównanie @janznetu: słuszna uwaga
Jak masz smykałkę, to spawara do ręki i wyspawasz sobie kociołek, jaki będziesz chciał.
@janznetu: no faktycznie, zamiast kupić gotowy sprawdzony produkt, efektywny i czysty i niekoniecznie z podajnikiem za 10k – lepiej rzeźbić prymitywny szajs, który będzie #!$%@?ł połowę opału w postaci syfu i smrodu. Jakieś dziwne atawizmy w tej branży tkwią w ludziach.
@Juzef: efektywny i czysty, bo posiada certyfikaty za naście czy dziesiąt tysięcy złotych? Blacha na tym gruba aż na 4-6mm i po 5-8latach piec do wywalenia. Kupujesz jakiś dobry, sprawdzony palnik z napędem, do tego sterowanie, a reszta to tylko pospawana odpowiednio blacha.
#ogrzewanie #budownictwo #hydraulika #centralneogrzewanie
@nunu85: i cena i inne powody
@robertx: generalnie mam gdzie kupić zwykły kocioł "pod ladą", ale interesuje mnie opinia o pieco kuchniach żebym miał porównanie
@janznetu: słuszna uwaga
@janznetu: no faktycznie, zamiast kupić gotowy sprawdzony produkt, efektywny i czysty i niekoniecznie z podajnikiem za 10k – lepiej rzeźbić prymitywny szajs, który będzie #!$%@?ł połowę opału w postaci syfu i smrodu. Jakieś dziwne atawizmy w tej branży tkwią w ludziach.
@janznetu: tak, bo żeby te certyfikaty zdobyć, to właśnie taki być musi obecnie.
To jeszcze mogę zrozumieć.