Aktywne Wpisy
Potifara +28
„Nie, ale tak szczerze, to Wiewiór ma rację. W momencie kiedy powiesz — zdradzałeś dziewczynę — nie atakujesz dziewczyny, atakujesz gościa, o którym to mówisz" - Rafał „Takefun" Górniak w trakcie dzisiejszego programu federacji FAME podczas swojej transmisji na żywo.
Przypominam, że Maksymilian Wiewiórka kilka miesięcy temu nazwał Amadeusza Roślika alfonsem, a następnie dodał, że zdradził swoją byłą już partnerkę i zarazem matkę dziecka.
Rafale, rozumiem, że zdanie matury po kilku próbach
Przypominam, że Maksymilian Wiewiórka kilka miesięcy temu nazwał Amadeusza Roślika alfonsem, a następnie dodał, że zdradził swoją byłą już partnerkę i zarazem matkę dziecka.
Rafale, rozumiem, że zdanie matury po kilku próbach
falden +9
Nazywanie ,,pisowskim'' kanału z Mellerem, Matczakiem, Tede, Wargą i Raczkiem to jakiś wyższy poziom odklejenia. xD
#kanalzero
#kanalzero
A więc proszę:
Składniki:
Najpierw masa:
Kilogram sera zmielonego do serników
4 jaja
2-3 łyżki mąki ryzowej
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej + cukier wanilinowy lub cukier z wanilią lub budyń waniliowy lub śmietankowy
Ćwierć stopionej kostki masła
Cukr pudr wedlug gustu (ja dałem ledwie 2-3 łyżki, ale takie mam zboczenie, że celebruje kwaśność tego mielonego twarogu)
No rodzynki też można.
Spod:
Ćwierć stopionej kostki masła
Dwie-trzy łyżki jogurtu
Dwie-trzy łyżki cukru
Mąka ryżowa i tortowa w proporcji 1:1 sypiemy aż ciasto zmieni się w takie farfocle podczas miksowania xD
1. Ubijamy białka na sztywno.
2. Stopniowo dodajemy żółtka, następnie mąkę ziemniaczaną/budyń. Następnie cukr pudr. Cały czas, po ubiciu delikatnie miksujemy.
3. Ostatnie wchodzi masło. Przestudzone. I mąka ryżowa.
4. Do drugiej michy wrzucamy masło, jogurt, cukr i miksujemy na małych obrotach dosypując mak. Jak się zrobi taka miękka kruszonka, farfocle, wysypujemy na dół blachy do pieczenia wyłożonej papierem.
5. Wylewamy delikatnie cała rzadka masę na ten farfoclowy spod.
6. Niech Was ręką boska chroni przed posypywaniem brzegów obrzydliwą bułka tarta!
7. Na ten moment piekarnik ma być nagrzany do 150 stopni, a na dnie kładziecie blaszkę pełna wrzątku.
8. Wkładacie ciasto i ustawianie na godzinę. Po godzinie obniżce temperaturę na 130 i kolejny kwadransik. I obserwujcie co się z nim dzieje. Jak się zarumieni - wyłączamy piekarnik, ale ciasto w nim zostaje aż delikatnie boki opadną (środek nie opadł w ogóle). Wtedy mozna wyjąć,.ostrym nożem przejechać krawędzie i patrzeć jak się cały trzęsie ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #czujedobrzeczlowiek
Wołam (。◕‿‿◕。)
@yolow71 no no no, trzeba być wyrozumiałym dla innych, nawet jak nie mają racji ¯_(ツ)_/¯
@krootki tak jest na opakowaniu (pic related)
@Axoi chyba bardziej sprawia, że ciasto mnie wysycha i tak nie opada potem jak się studzi.
Komentarz usunięty przez autora
@szklo-na-warsztacie: trzeba (╯°□°)╯︵ ┻━┻
@szklo-na-warsztacie: chyba miało być mąkę?;-)
@zavalita nie będę się wdawał w spory polityczne!
@mamslabehaslo 24cm o ile się nie mylę. Jeszcze sprawdzę ;)
@Ogniste_Jezyki_Sprawiedliwosci tylko cukru raczej więcej sobie sypnij, bo naprawdę mało dałem, ale już tak lubię ;p