Wpis z mikrobloga

Miraski od #prestashop halp plox

Mam PS 1.7.6.1 z kupionym themesem. Problem jest taki, że nie działają tłumaczenia modułów robione przez BO. Podmiana plików lub tłumaczenie poprzez edycję plików nie działa.
Problem nie jest związany z themesem, tylko PS. Jest jakiś tymczasowy fix?

#webdev
  • 11
@MoroMoro tak, musiałem dodać hooka w menu Pozycje.
U mnie nawet modułów od Warehouse już nie tłumaczy. #!$%@? presta, trzeba było migrować do woocommerce i mieć spokój
@deafpool: ogarnąłeś te tłumaczenia? ja szału dostaję z 1.7.6.1, maile wychodzą po angielsku, na podsumowaniu zakupów mam edit zamiast edycja... zainstalowałem teraz 1.7.6.3 na czysto i wszystko ładnie po polsku...
@zorq poddałem się postawiłem sklep na czystym 1.7.6.3. Potem tylko import przez MigrationPro i wszystko działa cacy.
Te tłumaczenia mnie przerosły. Fixy z GitHuba presty nie działały.
@deafpool: dzięki mireczku, sprawdzam na ile jeszcze kupiony motyw może psocić ale skończy się chyba na migracji na .6.3 - cena migrationPro mnie zabiła...
próba zmiana skórki:

Compile Error: ContainerU7adnzr\appDevDebugProjectContainer::load(): Failed opening required '/var/www/prestashop/var/cache/dev/ContainerU7adnzr/getPrestashopRouterService.php' (includepath='/var/www/prestashop/vendor/pear/pearexception:/var/www/prestashop/vendor/pear/consolegetopt:/var/www/prestashop/vendor/pear/pear-core-minimal/src:/var/www/prestashop/vendor/pear/archivetar:.:/usr/share/php')

¯\(ツ)_/¯

i wychodzi na to że customowa skórka pierniczy działanie..
@deafpool: podmiana plików z templatkami maili w folderze od skorki, potem jeszcze tylko super intuicyjna zmiana nazwy sklepu:

enable multistore - Shop Parameters > General > Enable Multistore
go to Advanced Parameters > Multistore
find your store, change its name, and save
disable mutlistore again

i ogarnięte. trochę się zraziłem do presty, nie powiem...