Aktywne Wpisy
![rozowypasiak](https://wykop.pl/cdn/c0834752/1e3b0fc817a527aa5bec15190f587feab8e37d88406dde9b6eab6d7836c17716,q60.png)
rozowypasiak +119
Oddajcie mi stary dobry wykop! Coście z tym portalem uczynili ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Główna to jakiś dramat - fake newsy i clickbaitowe tytuły jak z portalu na O, a podobno kiedyś byli tu świadomi użytkownicy, którzy nie dają sobie wciskać kitu ( ͡~ ͜ʖ ͡°) #pdk
Mirko świeci pustkami, a jak już ktoś coś ośmieli się coś dodać, to spora część komentarzy jest
Główna to jakiś dramat - fake newsy i clickbaitowe tytuły jak z portalu na O, a podobno kiedyś byli tu świadomi użytkownicy, którzy nie dają sobie wciskać kitu ( ͡~ ͜ʖ ͡°) #pdk
Mirko świeci pustkami, a jak już ktoś coś ośmieli się coś dodać, to spora część komentarzy jest
![rozowypasiak - Oddajcie mi stary dobry wykop! Coście z tym portalem uczynili ( ͡° ʖ̯ ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/f8636d46eead1b66570c27834f51379fb429daefefdd0e2b487d37ad5a113064,w150.jpg)
źródło: 423fa2d3e7f611b757981b1bf3ce63f2ccafda0306b2c810f64642f4f95accc8
Pobierz![michal1498](https://wykop.pl/cdn/c0834752/2ecc4cd24580b1a841295b220517a9ca5020918c7289488a5694b70568e3f452,q60.jpg)
michal1498 +8
Jakie macie powody by żyć?
#przegryw
#przegryw
#pieczzwykopem #gotujzwykopem
Biszkopt:
3 jajka
3/4 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
śmietana 18% u mnie jeden kubek 400g
3 łyżki cukru
2 łyżki żelatyny
0,5 szklanki wody
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 puszka brzoskwiń w syropie
Ciasto:
Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy stopniowo cukier i po jednym żółtku. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy miksując na niskich obrotach. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach.
Po ostygnięciu biszkoptu odcinamy wierzchnią warstwę i nasączamy delikatnie biszkopt. Tu już zależnie od upodobań, może być alkohol (wódka), przegotowana woda z sokiem z cytryny, albo napar z czarnej herbaty z cukrem, ja wybrałam to ostatnie. Pamiętać o tym by płyn do nasączenia był ostudzony.
Masa:
Rozpuścić żelatynę w ½ szklanki gorącej wody, ostudzić. W tym czasie odsączyć porządnie brzoskwinie i pokroić w kostkę.
Wymieszać za pomocą miksera cukier ze śmietaną, następnie dodać cukier wanilinowy i żelatynę. Dodać brzoskwinie i wymieszać łyżką. Masę przelewamy na biszkopt i do lodówki.
Po zastygnięciu można zalać galaretką (zrobiona zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale ze zmniejszoną ilością wody). Ja poszłam na łatwiznę i rozpuściłam czekoladę z łyżką mleka. Zamiast brzoskwiń można dzień wcześniej zrobić 2-3 rodzaje galaretek, dobrze stężone pokroić w kostkę i dodać do masy zamiast brzoskwiń.
źródło: comment_ML1mH1dd6jBxPeBfWiabzLH8eChyNesy.jpg
PobierzSmakowite kalorie:-)