Wpis z mikrobloga

Kupując TV pod #iptv wybralisbyscie coś z androidem czy jakiegoś Samsunga/Sony/LG
Potrzebuje TV 55" w granicach 2000-3000zl gdzie 80% to będzie używane IPTV.
Lepiej coś z androidem czy wręcz przeciwnie?
#samsung #teleelevidenie #kodi
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomtom92: Tutaj chodzi o system operacyjny. Android TV jest niedopracowany i po kilku latach połowa aplikacji będzie nie działać, bo system będzie stary.

@Verte00: ładnie wygląda, ale zobacz to co wyżej napisałem Philips również ma Android TV.
  • Odpowiedz
Android TV jest niedopracowany i po kilku latach połowa aplikacji będzie nie działać, bo system będzie stary.

@ruum: what? Przeciez wychodza aktualizacje. Niedawno wspomnieli ze tv dostana tez fuzy update do najnowszej wersji.

@tomtom92: Mam sony z androidem model chyba 8755 jak dobrze pamietam. Najwiekszy plus pod iptv ze jak mam w trybie standby telewizor to po wlaczeniu od razu sie wlacza ostatnio ogladany kanal. Nic nie musisz
  • Odpowiedz
@tomtom92: Philips 55PUS7303/12 posiadam model w wersji 65, najlepszy w swojej klasie cenowej z świetnym procesorem P5 i czystym androidem bez gówno nakładek no i efekt ambilight bezcenny.
  • Odpowiedz
@tomtom92: Philipsa sobie daruj bo są bardzo awaryjne a serwis kiepski. Sony bardzo szybko kończy support swoich modeli a przy tym jest dość drogi jak za jakość która oferuje. Samsung ma bardzo cukierkowe menu, dużą awaryjność i beznadziejny serwis. Na LG nic złego nie mogę powiedzieć i do tego mają bardzo dobre matryce. Panasonic też robi bardzo ładne matryce ale ich smart jest daleko z tyłu..
  • Odpowiedz
Philips 55PUS7303/12

@johnmorra: dzieki za filmik :)
z ciekawości z jakiego iptv korzystasz? nie ma problemów z EPG (tzn. ze pokazuje program dla innego kanału niz jest obecnie)?
  • Odpowiedz
@tomtom92

Korzystam obecnie z strimsow i dodatkowo jeszcze z takiego darmowego sposobu ;)

Aplikacja siptv ktora wlasnie pokazuje na filmiku sama ci dodaje epg takze o to sie nie musisz martwic. Choc wiekszosc dostawcow i tak ma swoj przewodnik.
  • Odpowiedz
  • 0
@tomtom92: Tizen os od Samsunga i tani box do kompletu.po co box? Z tego co czytałem to ludzie korzystają po prostu z jakiejś aplikacji do iptv

Box to moim zdaniem kolejne urządzenie które co prawda jeszcze zwiększa możliwości ale może być przyczyną jakiś zacięć, awarii
  • Odpowiedz