Aktywne Wpisy
Mamy Polaka na Harvardzie! Natalia Siwek, polska studentka, w piątek poszła spać około 22, a wyniki miały być ogłoszone o 1 w nocy. Obudziła się, zobaczyła maila zaczynającego się od "Gratulujemy!" i była w szoku. Na naszym blogu udostępniamy wywiad z nią - pierwszą Polką na tej prestiżowej uczelni!
Wywiad z Natalią Siwek - Blog MakeWay.pl
Natalia to aktywistka społeczna i laureatka Olimpiady przedmiotowej. Pomaga rówieśnikom, organizując debaty ONZ, gdzie uczą się
Wywiad z Natalią Siwek - Blog MakeWay.pl
Natalia to aktywistka społeczna i laureatka Olimpiady przedmiotowej. Pomaga rówieśnikom, organizując debaty ONZ, gdzie uczą się
chwilowypaczelok +76
Chciałem się pochwalić progresem mojego projektu ogrodu wertykalnego w mieszkaniu.
w komentarze wstawię zdjęcia jak to wyglądało w trakcie prac.
doszło sporo roślin, zostały już jakoś sensownie ustawione, sprawiając pomału wrażenie płynności...
postaram się również zawołać tych którzy zaplusowali pierwszy wpis. (robię to pierwszy raz)
Edit: #diy
Treść została ukryta...
Specjalnie jest przesuniete, bo chciałem zeby jakieś rośliny spływały ku ziemi (juz to widać, tylko chce to zagęścić w przyszłości)
jesli chodzi o podlewanie to są dwa systemy rurek, ale najlepiej obrazuje to gif https://gifyu.com/image/hN2X to moje video
Ps. Aż się prosi o wodospad ;)
Komentarz usunięty przez autora
@pasczakk:
1) jaka jest srednica rur?
2) ktore gatunki roslinek wg ciebie najlepiej sie przyjely?
Bluszcze dają radę, paprocie, i nie znam nazwy tych dużych liściastych.... Najgorzej tutaj trawie- zarówno małej ozdobnej jak i dużej ... Wrzodom też nie służy to rozwiązanie... U mnie mają trochę pod górkę bo nie mam aż tak dużo światła.
Koszty mam policzone mniej więcej
Rury i osprzęt koło 300pln
Blaty kuchenne 600 PLN
Doniczki koło 80 PLN
Rośliny przestałem liczyć po 400 PLN
Pompka rurki etc koło 200