Wpis z mikrobloga

Jak grałem w tibie a było to 14 lat temu to miałem 84 lvl na pacerze sorcerem i nigdy nie miałem pacc. Miałem knighta, którym do 15 lvl bootowałem na trollach a potem od 15 do 60 chodziłem bocić na dwarfy dzięki czemu miałem dużo pieniędzy dla sorca i mogłem wastować dla lvlu.
Co przez te 14 lat sie zmieniło w tej grze?

#tibia
  • 13
@Zarzutkakke: 1. nie pobocisz
2. bez pacca jest #!$%@? ale ze sie zarabia pieniadze to mozna kupic
3. duzo nowych miejscowek, mobow, czarow, niby trudniej a latwiej
4. gra nie ma juz duszy
@RBNG co sie z boceniem zmieniło?
Nie ma duszy w sensie domyślam sie ze co piąty biega z 500+lvl i wbija następny szybciej niż ktoś z 20 na 21?
Ja skończyłem grać jakoś chwile po tym kiedy wprowadzili wyjście z roota (8lvl) że zamiast startować od 1lvl to jakieś misje robiłeś i miałeś już 4.
Jak mi rodzice nie dawali kieszonkowego to za 10zł na allegro sprzedawałem możliwość wbicia 8 lvl xD
@Zarzutkakke: nie ma duszy moim zdaniem subiektywnie, nie czujesz trudności w grze tak jak kiedyś, nie myślisz tylko idziesz klepać potwory kolejną godzinę i to bijąc po 20 na raz, gdzie nawet nie widzisz nic na ekranie
gra nie ma już żadnej zagadkowości, nie ma już noobów i newbie nie wiedzących nic o grze, prawie nie ma rozmów między graczami

bocić się już nie da, jest bardzo dobry system antycheat i
@RBNG: #!$%@? xD

@Zarzutkakke: kolega ma rację, nie ma szans że pobocisz, a przynajmniej nie skorzystasz z cavebota.

Wbiegnie lv jest dużo łatwiejsze ale dzięki temu nie skończysz swojej przygody z grą na dragonach. Poza tym mając 2 godziny dziennie na grę jesteś w stanie "coś" osiągnąć.

Interakcje między graczami są mocno ograniczone. Teraz już nie piszesz na czacie że sprzedaż przedmiot bo jest market. Takie allegro w tibii. Z
@MrFen eee chłopie ja nie mam czasu zeby naczynia pozmywać a co dopiero granie w tibie. Bez pacc to właśnie na dragony koło thais jak pamietam chodziłem, trzy dragi na krzyż a i tak był jakiś noob co loota zakrywał i czasami nawet bot nie dawał rady go zgarnąć.
Ogolnie moja przygoda grania skończyła się jak na allegro pojawiły się pacc na 30 dni, ja to kupiłem i podałem passy...