Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Tommy__: to akurat ta mniej korzystna strona tego bloku na promenadach, od drugiej strony z widokiem na rzekę jest dużo lepiej i to moim zdaniem główny zamysł tej inwestycji, a przecież od strony osiedla nie postawią 30m gołej ściany bo wyglądałoby to jeszcze gorzej. xD
  • Odpowiedz
@lukasz-vall: Wszystko zależy kto tym zarządza. U mnie wszystko w środku wyremontowane, windy wszystkie nowe itd. itp..

Więc wtedy w starej płycie czujesz się jak w nowym budynku ;d
  • Odpowiedz
  • 0
Chodziło mi przede wszystkim o brak wygłuszenia stropów, co znacząco zmniejsza komfort mieszkańców parteru

@viejra: mieszkam na parterze nad halą garażową, mam nawet ogródek na niej. Nie słyszę pojazdów w ogóle. A garaż cały betonowy ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@lukasz-vall: też mieszkałem we wszystkich chyba, łącznie z akademikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°). Domu po miastem nic nie pobije chociaż to oczywiście jest koszt (głownie zakupu, utrzymanie per m2 jest dużo niższe niż mieszkania), dłuższe dojazdy do pracy/miasta no i no stop coś do robienia. Mieszkania w stary budownictwie (lata 80) to użeranie się ze spółdzielnią, niewielki metraż no i generalnie wszędzie czuć upływ czasu. Na
  • Odpowiedz
@Tommy__: W nowej deweloperce masz przynajmniej miejsce postojowe własne i odpada problem z krążeniem po okolicy aby zaparkować. No chyba, że wyżyłowałeś ostatnie grosze na mieszkanie i przycebuliłeś na miejscu. Za to nie sądzę aby te nowe bloki były równie trwałe co wielka płyta.
  • Odpowiedz
@Tommy__: to akurat ta mniej korzystna strona tego bloku na promenadach, od drugiej strony z widokiem na rzekę jest dużo lepiej i to moim zdaniem główny zamysł tej inwestycji,

@bortsimpson: no, i życzą sobie tak z 9k za metr w tej prestiżowej inwestycji ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
  • 0
@doubt: i chyba wszystkie mieszkania od strony rzeki są już dawno sprzedane, więc wygląda na to że nie była to zła cena ( ͡° ͜ʖ ͡°)

na pewno wciąż lepsza niż 11,5k za metr na browarach mieszczańskich z widokiem na główną linię kolejową jadąca na północ od Wrocławia. XD
  • Odpowiedz