Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Po latach życia na kocią łapę ze względów praktyczno-mieszkaniowo-życiowych pasowałoby w końcu iść w #zareczyny. No i teraz rebus: skąd ja mam wytrząsnąć jaki rozmiar pierścionka nosi mój #rozowypasek. Zwłaszcza że generalne nie nosi biżuterii, więc sobie nie zmierzę/sprawdzę tak po prostu. Są jakieś uniwersalne wymiary? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania nie ma uniwersalnych rozmiarów niestety

Kiedy byliśmy u mojej babci, podłączał jej nowy telewizor. Kabel był zawiniety takim cienkim drucikiem.
"dla jaj" zrobił mi z niego pierścionek i zachował ten drucik żeby kilka miesięcy później pójść z nim do jubilera :) miałam rozmiar idealny
  • Odpowiedz
Asad: U mnie jest tak ze jeżeli pierścionek pasuje na mój mały palec u ręki, to będzie pasował na jej palec na którym nosi się pierścionki zaręczynowe czy tez obrączkę.
Najlepiej zmierzyć z istniejącego pierścionka. czasami tez są w różnych sklepach jakieś pierścionki i można wtedy dla beki poprzymierzac. i w Ina opcja to zmierzyć obwód palca podczas snu ale to może być ciężko bo moja wtedy dziewczyna miała czujny sen.
  • Odpowiedz
@vonsuu: właśnie doczytałem, że twoja koleżanka nie ma biżuterii. W takim razie zabierz ją na odpust i kup pierścionek zabawkę. Potem go ukradnij i weź go do jubilera na przymiarke. Oświadcz się, a skrawdziony pierścionek sprzedaj na odpuście.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania Weź ją na jakis odpust czy coś i znajdź takie metalowe pierścionki jak dla dzieci. W takich reguluje się szerokość. Kup jej jakiś, ona sobie wyreguluje i kiedyś jej go ukradnij i idź do jubilera. Ona już ogarnie jaki to rozmiar
  • Odpowiedz