Wpis z mikrobloga

witam serdecznie. Mam pytanko odnosnie pokemon lets go eevee na nintendo switch. Do kompletnego pokedex brakuje mi tylko mew nr. 151 i teraz moje pytanie czy istnieje jakas mozliwosc zdobycia go bez koniecznosci zakupu pokeball plus?? wchodzi w gre np. transfer z pokemon go lub wymiana z innym graczem w pokemon lets go? bede bardzo wdzieczny za pomoc. ;)
#nintendoswitch
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie da się transferowac Mew. Zawsze możesz się umówić z kims kto ma pokeball plus na samo odebranie Mystery Gifta. Wtedy nie bedziesz musiał kupować :)
  • Odpowiedz
@Tesseract: w sumie to teraz sobie tak pomyslalem... miałem save na starej konsoli Poksów, odebrałem tam mystery gift... save nie jest zapisywany do chmury (bo po co ¯\_(ツ)_/¯)... to teraz musze nowego poke ball kupic? XD
  • Odpowiedz
@Tesseract: tylko gdzieś czytałem że każdy pokeball ma tylko jednego mew... Jak zostanie wykorzystany to na kolejnym switch'u już niby nie mozna... Ciekawe czy to prawda. Bo jeżeli nie to może ktoś coś z okolic Zabrza. Podjadę:)
  • Odpowiedz
@Bandos: No w sumie masz rację:

Mew can only be transferred ONE TIME, into one copy of Pokémon: Let's Go, Pikachu! ... If you have deleted a game with Mew, you will not be able to get Mew a second time on a new game from the same Poké Ball Plus.

W przypadku Meltana nie było takich ograniczeń i można było na wiele kont w Pokemon Go wysyłać.
  • Odpowiedz
@HHHHHH: Save'y wiem że można zapisywać i przywracać, bo sam tak robię (Checkpoint). Tylko chodziło mi o to, czy save wyeksportowany z jednej konsoli, da się zaimportowac na innej.
  • Odpowiedz
Czyli reasumując na sam koniec.
1) save nie można przeslac.
2) 1 pokeball = 1 mew.

A odnośnie samej wymianę na trade linku w samej grze lets go? Bo często widzę u ludzie na trade mew podczas wymiany i teoretycznie mogliby mi go przesłać hmm?
  • Odpowiedz
Widziałem też osoby które mają nawet po 2 sztuki i wątpię żeby kupowali 2 pokeball... Może jest jakiś easter egg...
  • Odpowiedz
@Bandos: Od premiery gry. Wymiane mozesz tylko zrobic w GO Park w miescie Fuschia City. Ja tak uzupelnialem braki w Pokedexie ze wzgledu na ekskluzywne pokemony miedzy Pikachu, a Eevee.
  • Odpowiedz