Wpis z mikrobloga

Eh problemy pierwszego świata. Niedługo kończy się umowa na neta i nie wiem czy zostać u aktualnego dostawcy czy zmienić. Jakbym został to za jakieś 2-3 miesiące bym miał zwiększoną prędkość pobierania do 1Gb/s, jeśli zmienię to będe miesięcznie płacił 20zł mniej za neta 600Mb/s, gdzie aktualnie mam 500Mb/s. Płatność jest rozłożona na dwie osoby więc realnie to dyszka oszczędności na miesiąc, czyli w sumie jeden kebs miesięcznie więcej ( ͡ ͜ʖ ͡). Najbardziej przed zmianą powstrzymują mnie potencjalne problemy techniczne, mój aktualny dostawca od ponad roku bezproblemowo dostarcza internet o deklarowanej prędkości, a alternatywny to dwóch znajomych u niego ma internet i jednemu też bez większych problemów działa, ale za to drugi który mieszka niedaleko mnie już narzekał że często ma jakieś przerwy ()
#randomanimeshit #anime #jahy #jahysamawakujikenai
Pobierz Hajak - Eh problemy pierwszego świata. Niedługo kończy się umowa na neta i nie wiem c...
źródło: comment_W3ugCuEF1xrKPFyK3XzjoDDE9rJiMlKh.jpg
  • 12
@Hajak: od dwóch lat 1Gb/s here. Nie ma sensu zwiększać, jestem wstanie policzyć na palcach jednej ręki sytuacje, gdy ściągałem coś z maksymalną prędkością. Nawet ze Steama nie ciągnie mi tyle. Gdyby nie to, że następny próg u mojego dostawcy to 250Mb/s to pewnie bym sobie zmniejszył.
@Bonwerkz: 110zl od UPC, ale jest to pakiet z telewizja i telefonem jeszcze.

@LlamaRzr: @kinasato: Ogólnie aktualny dostawca zaoferował dwie opcje, zmniejszenie aktualnego rachunku o 5zł i zwiększenie prędkości do tego 1Gb/s albo zmniejszenie rachunku o 10zł i pozostawienie aktualnych prędkości. Za to u konkurencji dla nowych klientów jest oferta która wychodzi 20zł taniej za net 600Mb/s niż aktualnie płace . Więc czego nie zrobię i tak będzie korzystniej