Wpis z mikrobloga

@AchtKommaAcht:

Ciasto:

-250g. mąki
-150g zimnego masła
-3/4 łyżeczki soli
-1 jajko
-łyżka zimnej wody.

Zagnieść, najlepiej wsadzić na godzinę do lodówki, rozwałkować i podpiec. Ja piekłam ze 20 minut w 180 stopniach.

Składniki na farsz:

- świeże grzyby
-1,5 cebuli
-boczek (ile kto lubi, ja dałam może z 5 drobno pokrojonych grubszych plastrów)
-ser kozi ( może być też feta z owczego mleka)
-ser brie
-3 jajka
- 3/4 kubeczka
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TiIa: a z innymi grzybami też może być? Wydaje mi się ze maslak nie ma jakiegoś specjalnego smaku, a u mnie na grzyby chodzi się raczej do lasów typowo iglastych xD

Aaa i dziękuję Ci bardzo, widać że się przylozylas do odpowiedzi!