Aktywne Wpisy
nadziej_c +3
Zamówiłem kebab
psycha +23
Jakieś dwa lata temu przeczytałem na mirko wpis o skręcie jądra, jakiś mirek opisywał. I od tego czasu mam to w głowie i jak np. układam się do spania, to zawsze zwracam uwagę, żeby nie wykonać jakichś dziwnych ruchów, żeby się nie przekręciło.
-brak konieczności rejestrowania działalności dopóki jej miesięczny dochód nie przekracza minimalnego wynagrodzenia (obecnie jest: dopóki PRZYCHÓD nie przekracza POŁOWY minimalnego wynagrodzenia)
-zniesienie ciszy wyborczej
-zniesienie konieczności rejestrowania kart SIM
-likwidacja podatku od spadków
-zniesienie akcyzy z e-papierosów
-zniesienie exit tax
-zniesienie opodatkowania kryptowalut
-zwiększenie kwoty wolnej od podatku do 12-krotności minimalnego wynagrodzenia
-uwolnienie zawodów (m.in. rzeczoznawca majątkowy, aktuariusz, rzecznik patentowy)
-zezwolenie na przejście na czerwonym świetle, jeśli nie stwarza to żadnego zagrożenia
-urynkowienie zawodów prawniczych (w sprawach błahych każdy będzie mógł stanąć w roli obrońcy)
-zaostrzenie kar za gwałt, jeśli sprawcą był nauczyciel lub osoba duchowna
-prywatyzacja mediów publicznych
-rozszerzenie wolności słowa
-przywrócenie handlu w niedziele
-umożliwienie zamieszkiwania w rodzinnych ogródkach działkowych
-wprowadzenie wewnętrznej kary więziennej w postaci podawania posiłków o obniżonych walorach smakowych na okres do 14 dni jako środek dyscyplinujący (jak w USA)
-zniesienie subwencji partyjnych
A hejterzy Konfederacji dalej będą ludziom wkręcać, że tej partii chodzi o batożenie gejów albo zabranianie ludziom się szczepić.
#polityka #4konserwy #konfederacja #mentzen
Komentarz usunięty przez moderatora
zmiana w kwestii aborcji ale to i tak postulat który by nie przeszedł
gdzie ty zyjesz
no tu akurat minus, stwarza ryzyko, że te zawody może wykonywać osoba niekompetentna bez odpowiedniego przeszkolenia
a to katolom się nie spodoba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Hedage: nie bardzo rozumiem dlaczego student albo osoba świecka miałaby dostać niższy wyrok za gwałt.
@le_waq: moje pieniądze - moje ryzyko. Zresztą w dobie internetu niekompetentne osoby szybko tracą klientów