Wpis z mikrobloga

Dostałem takie coś i nie potrafie zrozumiec pierwszego zdania...

Dzień dobry,

informujemy, że zgodnie z prawomocną decyzją administracyjną nr 6/2019 z dnia 29 marca 2019 r. wydaną w trybie art. 28 ustawy z dnia 16 lutego 2007 roku

o ochronie konkurencji i konsumentów (tekst jednolity Dz. U z 2017 r. poz. 229) przez Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w stosunku do mBank S.A. przysługuje Pani/Panu prawo zawarcia aneksu, którego treścią > będzie przyznanie przez bank, jako dostawcę usług płatniczych, okoliczności przekazywania w latach 2014–2017, informacji o zmianach umowy ramowej

w rozumieniu Rozdziału 3 ustawy o usługach płatniczych, w sposób nie spełniający wymagań trwałego nośnika informacji w rozumieniu tej ustawy oraz oświadczenie stron o związaniu konsumenta zawierającego aneks wzorcami umów znajdującymi zastosowanie do objętej tym aneksem umowy i wymienionymi w jej treści.

Ciekawe jaki geniusz to pisał...
#mbank
  • 11
@GajowyBoruta: otoz. mozesz wystapic o anseks do umowy z bankiem, ktory bedzie zawieral informacje o zmianach w umowie. aneks nie bedzie na trfalym nosniku, (zazwyczaj jest to plyta cd, w przypadku banku) tylko np. mailowo. aneks do umowy, to dodatkowe zapisy do niej, ktore w podstawowej nie byly zawarte.
@marcellz: No dziwna. Rozbijmy to zdanie. Po pierwsze "przyznanie okoliczności". Bardzo dziwna konstrucja. Przyznać się można do czegoś, coś komuś itp. Ale co to znaczy "przyznać okoliczności"? Może bankowi chodziło o "uznanie"??? ( ͡° ͜ʖ ͡°) No dobra, drugi człon: "okoliczność informacji". Co to za potworek? Może chodziło o "okoliczność udzielenia informacji"??? Nie mam pojęcia. To nie jest wiadomość "nie do zrozumienia dla zwyczajnego klienta". To jest
@GajowyBoruta: no tak. szczegolnie z banku. bardzo zle napisana wiadomosc, w ogole co to za bank, ktory wymaga aneksu do informowania klienta do zmian w umowie. mi na plycie do skrzynki wrzucaja regulamin, takie jest prawo.