Aktywne Wpisy
michorn +421
Ryneczek +278
Plusują zwolennicy obłożenia otyłych ludzi wyższą składką zdrowotną. NFZ to wspólny garnek, do którego wszyscy się zrzucamy. To, ile wybierają z niego grubasy, w porównaniu do ludzi o normalnej wadze, przekracza wszelkie dopuszczalne normy. Cukrzyca typu 2, nadciśnienie tętnicze, zaburzenia lipidowe, choroba niedokrwienna serca, choroba zwyrodnieniowa stawów, nowotwory (rak endometrium, przełyku, jelita grubego, piersi, wątroby, pęcherzyka żółciowego oraz nerek). Wymieniłem tylko pierwsze z brzegu. Wszystko dlatego, że taki jegomość lubi sobie podjeść
#spawanie #pracaspawaczamnieprzeistacza #pracbaza #chwalesie
Jak się robi próbki, to wtopienie jest jak trzeba. A na co dzień stawiamy bardziej na wygląd, jeśli elementy idą do fabryki żarcia. Wiadomo( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gieszczyk no wiadomo. Próbki wymagania z kosmosu, a w praktyce standard z innej bajki. XD Ostatnio moja próbka na pachwinie zaliczyła faila. W sumie to nikt nie zaliczył. XD
Na dłuższe spawanie, albo zbiorniki mam 3M Speedglass 9100x z pasem i filtrem alfdlo. Ale to już kilka tysięcy.
Właściwie to tylko z nimi mam doświadczenie, więc może być coś tańszego i dobrego.