Wpis z mikrobloga

Czy kupno Golfa 3 albo Nissana Almery na pierwsze auto za ok 1,5-2k ma sens?
Założenie jest takie, aby pojeździć tym z rok-półtora i potem sprzedać po taniości na części albo na złom.
Widziałem w takich kwotach też Golfy 4, stan techniczny niby ok albo jakieś pierdoły typu zacięty bagażnik lub coś z szybą na korbkę. Warto w to iść?
Czy może coś innego? Raczej małego, wielkości właśnie Golfa albo Almery i koniecznie 5 drzwiowe, na plus klima ale to za taką kwotę to nie ma co wybrzydzać raczej...

#motoryzacja #samochody #auto #mechanikasamochodowa
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@kuba130000: przy okazji nauczysz się podstawowych napraw i druciarstwa. Spoko opcja. No ale czwórki bym nie brał za tyle. Golfa 2 nie znajdziesz w tej cenie?
  • Odpowiedz
@kuba130000: Ja bym brał golfa. Jeżdżę starym Nissanem i części dzielę na dwie kategorie.
1. Śmiesznie tanie
2. Nigdzie nie da się kupic albo cena podobna do ceny auta.

Już latalem po szrotach bo jazma do hamulców nie mieli nigdzie a w ASO sprzedają kompletny zacisk za 3k xD
  • Odpowiedz
@kuba130000: Wszystko zależy od stanu. W tym budżecie raczej nie szukaj po modelach, a właśnie po stanie technicznym. Obczaj sobie też lanosy. W czasach ich świetności samochody te miały specyficzną klientelę, starszych dziadków, którzy dbali, więc łatwo znaleźć jeszcze jakiś rozsądny egzemplarz. Od siebie jeszcze mogę poradzić, żebyś obczaił sobie citroeny xsara. Tez niedrogie i nie najgorsze.
  • Odpowiedz
@KrakenFromKrakenowo: właśnie tego się trochę obawiam, dostępności jakichś czesci bo tych aut jest dosyc mało na rynku, a golfów jest od cholerki. :)
@vieniasn: co do Golfa 2 to trochę mam obawy bo to by było o wiele starsze auto niż 3 czy almera (choć chyba najładniejsze i klimatyczne)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@r00kie: to fajnie nawet, myślałem, że będzie problem :)
Będę w takim razie szukał Almery jakiejś, ale wezmę też pod uwagę tego Lanosa i Golfa 2/3.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)
  • Odpowiedz