Wpis z mikrobloga

Cześć, mam pytanie. Dostałem propozycję, żebym się zajmował polską wersją sklepu internetowego z prezentami, która dotąd sobie źle radziła. Do zakresu prac wliczałyby się m.in. kontakt z klientami, prowadzenie profili społecznościowych na Facebooku i Instagramie, zajmowanie się marketingiem i tłumaczenie opisów produktów na polski i organizowanie konkursów. Zaproponowano mi procent z obrotu sklepu jako zapłatę. I tu pojawia się kłopot. Ile procent byście napisali, że chcecie? Obecnie średni miesięczny obrót sklepu wynosi około 150 euro, ale strona leży praktycznie odłogiem.

#kiciochpyta #praca #pracazdalna
  • 18
@Vafik: na razie jest jakieś 5 zamówień miesięcznie i zero marketingu czy prowadzenia profili społecznościowych. Dlatego myślę, że przy sprawnym zajęciu się tą stroną będzie można coś z tego wycisnąć.
@Filopuk 10% chcesz brać, a tak naprawdę ty będziesz się zajmować całą reklamą sklepu, więc dzięki tobie będą mieć większe dochody, ja bym sie wyżej wycenił
@Vafik: nie to żebym chciał te 10%, po prostu nie wiem ile za taką pracę mógłbym wziąć. Wszyscy tutaj piszą, że 10% albo że 10% to za mało. Jednak nie wiem ile procent w tym przypadku to optymalna wartość, dlatego zadałem to pytanie. Chcę na tym dobrze wyjść i nie żałować potem, że wziąłem mało.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Filopuk: Będziesz zarobiony jak osioł za psi #!$%@? w ramach wynagrodzenia.

Już same kontakty z klientami powinna oddzielna osoba robić, bo wystarczy 5 telefonów, kilka maili i czaty z fb i już nie masz czasu na nic innego.

Koleżanka robiła ten sam "zakres usług" i wręcz płakała ile ruchu i wymagań właścicieli na nią spadło.