Wpis z mikrobloga

Ktoś przerabiał temat zwrotu dużego #telewizor w ramach odstąpienia od umowy? konkretnie #eurortvagd niby ma taką usługę jak odbiór #telewizory ale tylko NOWY nierozpakowany, nieużywany - więc po co ta usługa ? zwracam przecież jak coś jest nie w porządku z TV, a nie z powodu " pudełko mi się nie podoba"
Sklep #eurortvagd ma infolinię na której za każdym razem coś innego mówią, a efekt jest taki że w przypadku TV outletowego jest możliwość zwrotu 14dniowego, ale wysyłka jest praktycznie niemożliwa bo firmy kurierskiej nie zabierają TV powyżej 32 cali.
Wiecie może jak wysłać 50 calowy TV ? czy jakiś #kurier w rozsądnej cenie przetransportuje taki TV? jedyną usługą jaką znalazłem to wysyłka na pelcie ale za to #kurierzy biorą kilkaset zł.

Planowałem zakup z outletu TV w dobrej cenie ale przy braku możliwości zwrotu poziom ryzyka za bardzo rośnie.
#rtv
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fot-x: Jak kupiłeś w sklepie stacjonarnym to prawo zwrotu odpakowanego TV Ci się nie należy...
Jeżeli kupiłeś przez neta to nie mają prawa Ci odmówić zwrotu.

Lepiej odesłać na palecie, kurierzy tak nie szanują przesyłek że jak wyślesz TV bez palety to na bank się rozbije po drodze. Sklep nie odbierze przesyłki i zostaniesz z rozbitkiem w domu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MimikX90: Dotyczy to zakupu przez net oczywiście, odsyłanie na palecie to koszt 30%-50% wartości telewizora, więc odpada, a rozbić mogą przecież tak samo jak bez palety, bo jak właściwie udowodnić że #kurier odebrał cały telewizor w przypadku gdy dojedzie uszkodzony??? gdy tak jak piszesz, odbiorca odmówi odbioru ze względu na uszkodzenie. Mam przy kurierze pokazać, że jest cały #tv ? i zapakować w jego obecności ?
  • Odpowiedz