Aktywne Wpisy
kilo-bravo +260
najbardziej-lysy +578
Mercator, spółka od rękawiczek medycznych, buduje mieszkanka
Ochnik, spółka od babskich torebek, buduje mieszkanka
Ekopol, mały paliwowy Januszex ze Śląska z 20mln PLN kapitalizacji wybudował osiedle domków
#!$%@?, nawet Donatan buduje blok mieszkalny.
To na pewno nie jest bańka i nie zjaranie bani na chciwości i fomo, więc kredyty 0% potrzebne na wczoraj
#nieruchomosci
Ochnik, spółka od babskich torebek, buduje mieszkanka
Ekopol, mały paliwowy Januszex ze Śląska z 20mln PLN kapitalizacji wybudował osiedle domków
#!$%@?, nawet Donatan buduje blok mieszkalny.
To na pewno nie jest bańka i nie zjaranie bani na chciwości i fomo, więc kredyty 0% potrzebne na wczoraj
#nieruchomosci
Wiem że niskie są szanse na to (42 na 100k ludzi), ale jednak jest zawsze z tyłu głowy ,,jestem obcy, a policja zrobi wszystko by mnie udupič"?
Ja tak tylko pozwolę się wtrącić, jeszcze kilka lat temu sobie myślałem że fajnie byłoby przyjechać do Japonii i ją pozwiedzać. Dzisiaj też mam podobne myśli w głowie, ale obok pojawia się spora niechęć. Bo jak się spojrzy na ten ich kult pracy, mentalność w stosunku do obcokrajowców, czy sam fakt co oni odwalali w czasie II WŚ, jaką zbrodnie popełnili w Nanking i jak teraz poniekąd z tego się
A jeśli już się coś stanie to nie rozmawiaj z policją tylko ogarnij prawnika który Ci powie jak odpowiadać. Nawet jeśli to będą pytania o prezerwatywy :)
@PRomanowski ej, to nie jest śmieszne - stracić życie z powodu 40 prezerwatyw... Wiem że jest na to niska szansa, ale to jak z lataniem samolotami - pewnie większa szansa że coś mnie zeżre podczas wycieczki po parkach, ale i tak strach przed więzieniem jest większy...
A z ciekawości - są ubezpieczenia prawnicze? Np. płacisz za ochronę i
Zgwałcili i zabili od 20 do 80 tysięcy chińskich kobiet. Padł rozkaz zlikwidowania wszystkich mężczyzn w wieku poborowym, więc mordowali ludność cywilną jak leci. Rekruci ćwiczyli atak bagnetami na żywych niewolnikach, żołnierze robili sobie konkursy kto szybciej zetnie 100 głów. Skala rzezi była ogromna, krzyki i jęki dobywały się z miasta każdego dnia.
Co jest bardzo ciekawe, na miejscu znajdował się pewien bohater którego jedyną supermocą była opaska z nazistowską
Absolutnię wierzę, po tym jak dostali atomówkami po łbie to na nasze szczęście bardzo spokornieli. Wiem że jest co oglądać, że kulturowo jak najbardziej znajdzie się wiele pięknych miejsc, że z całą pewnością miło będzie całość odwiedzić... Ale jednak ta świadomość skali całego #!$%@?ństwa od którego się wymigują zostaje. Nie mówiąc o tym że z niektórych twoich wpisów da się wyczytać że mają pewne nastawienie do tzw. Ganjinów. Z jednej
Zdecydowanie więcej jest życzliwości i gościnności niż wrogości. Musisz przekonać się osobiście. Inaczej ciężko uwierzyć.
Widzę że nieźle wjeżdżasz do grzecznej i normalnej dyskusji. Jak chcesz trollować w rzeczowej wymianie zdań, to naucz się to robić na poziomie (--..--)
Swoją drogą, skąd masz takie informacje że jestem nacjonalistą? Albo gimbusem? Patrzyłeś ty chociaż na staż mojego konta? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Lewicowcy takich rzeczy nie piszą.
Jeżeli piszesz prawdę bez zamiaru trollowania drugiego człowieka (XD), to chyba to już zakrawa o pewną dozę współczucia do twojej osoby. Serio, brakuje ci umiejętności czytania ze zrozumieniem i interpretowania tekstu.
1) Nigdzie nie napisałem że brak mi chęci odwiedzenia Japonii tylko przez wzgląd na sprawy drugo wojenne. Pojawiła się również informacja o ich stosunku do Ganjinów, który czasem może być problematyczny. Dowód braku twoich umiejętności czytania ze zrozumieniem.
2)
To nie w Japonii można zostać pobitym za kolor skóry. Przepraszam, że zapomniałem, że białych nie obowiązuję prawo kraju, w którym aktualnie przebywają ( ͡
@ama-japan - masz pecha, to ,,znikasz" na 3 miesiące, jesteś traktowany źle, wszyscy są przeciwko Tobie.
@kMarek: Po pierwsze, swastyką... ( ͡º ͜ʖ͡º)\
#grammarnazi
Japonia dzisiaj a ZSSR 30 lat temu wcale się nie różnią zbytnio pod względem systemu niesprawiedliwości.
A Ty @ama-japan powinieneś znać sprawę koreańskich i chińskich emigrantów w japonii, oni tam życia nie mają.
W 2010 roku jeden członek poprzedniego rządu zaproponował nawet wprowadzenie aparthaidu w japonii dla obcokrajowców. Nie wiem