@piotr-antyn i co najlepiej teraz z tymi paprykami robić? Mam 6 doniczek, niektóre już chyba czas zerwać. Inna bajka - próbowałem jalapeno i jak zwykła papryka wyszła :-|
@bartzov: co nasuszyłem słoik do młynka, a reszta to sosy różnej maści, na razie 40 słoiczków po przecierze, z 1 kg zamrożę. A gdyby wszystko dojrzało to raczej nie mam tyle słoików, ale wrzesień zimny chyba będzie więc nadzieja słaba
@Niewiemja: te malutkie to jednak podobno tabasco, znalazłem zdjęcia od darczyńcy nasion. Ale z nich zrezygnuję , bo od razu jak się wybarwiają to są suche, a podobno tabasco powinno być bardzo soczyste. Spróbuję gdzieś indziej pozyskać nasiona.
Pomyślcie sobie, że mamy teraz tylko cyfrowy pieniądz i pada system lub jest awaria związana z siecią energetyczną. Nie zapłacicie na allegro albo w xkomie za swoje zakupy xD Już u wielu osób jest panika, a to tylko #!$%@? system płatniczy zdechł na kilkadziesiąt minut xD
Rosja? Proszę Cię NATO ich rozjedzie, Rosja strzela z karabinów z 1 wojny światowej nie dadzą rady ( ͡°͜ʖ͡°) póki co to Rosja rucha całą Europę w dupę wielkim czerwonym siusiakiem, a wy nadal wierzycie w wielką zachodnią Europę i NATO? #wojna #ukraina #rosja
@quattrofan spoko,