Wpis z mikrobloga

@Mrkris7100: moja przygoda z #rower #veturilo...
Około miesiąca temu jak codzień wracając z pracy podjeżdżałem sobie kawałek do domu rowerkiem zamiast iść pieszo bo akurat na tym odcinku były 2 stacje veturilo.

Patrzę sobie w aplikacje, no i faktycznie są 2 rowery na stacji.
Na stacji okazuje się iż fizycznie też są jakieś dwa rowery, tutaj zrobiłem błąd bo nie sprawdziłem numerów na ramie...
Wypożyczenia dokonałem z poziomu aplikacji wybierając pierwszy lepszy z dostępnych. Ku mojemu zdziwieniu nie był to żaden z rowerów który stał na stacji...
No cóż to może chociaż ten drugi i tutaj akurat trafiłem.
Dojechałem sobie do domku i odstawiłem rower. Od razu napisałem zgłoszenie do veturilo odnośnie tego problemu.

Następnego dnia otrzymałem odpowiedź w której pani napisała że reklamacja może być przyjęta dopiero po zwrocie roweru do systemu.

W między czasie przychodziły kolejno smsy że wypożyczenie roweru trwa 2 godziny proszę się skontaktować bla bla bla, 4 godziny..., 6 godzin, 12, tydzień, 2 tygodnie i tak sobie czas mijał a smsy przychodziły.

W końcu po jakichś 3 tygodniach jest! Przychodzi powiadomienie! Rower został prawidłowo zwrócony!
Po dokładnie 26233 minutach.

Ze 2 dni później dostałem SMS od windykacji veturilo że mam uregulować kwotę 262zł za wypożyczenie. Chyba ich konkretnie #!$%@?ło... Napisałem maila ponownie zobaczymy co ciekawego teraz odpiszą.

Podsumowując nie polecam korzystania z tego gówna, ciagle słychać że a to rowery popsute, albo błędy systemu, a to stacje nie działają...

Pozdrawiam, dowidzenia.
Mrkris7100 - @Mrkris7100: moja przygoda z #rower #veturilo...
Około miesiąca temu ja...

źródło: comment_dqOmymUgpV4K6hCOMirrA24Fi0bpB6cJ.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
@Mrkris7100 czy dobrze zrozumiałem że pierwszy rower wypozyczyłeś i nie przypiełeś spowrotem do stacji tylko po prostu wypozyczyłeś drugi i nim pojechales? Czy przypiołeś a jednak na telefonie widziałeś że jest nadal wypożyczony? Jak się rozwinęła sytuacja od twojego wpisu?
  • Odpowiedz
Nie kolego, w aplikacji widniało że rower stoi na stacji, nie sprawdzając nawet faktycznie numeru kliknąłem wypożycz rower w apce na tel okazało się że na stacji widnieje zupełnie inny rower niż figuruje to w systemie. Nijak się nie rozwinęła, po kolejnym zgłoszeniu do veturilo nadal nic nie odpisali.
  • Odpowiedz