Wpis z mikrobloga

@w3n5zu: Nie da się trafić kompletu bo dawno już nie było tego ziomka od końca świata. W 8 prędzej.
@mroz3: Moderus ziom więc może dlatego to takie pełne było.
@PurpleHaze: Ale to ludzie na złość tym nie pojadą bo się nie da. Jechałem tramwajem który miał odjazd o 7:07,. To nie jest jeszcze ten wypchany dzieciakami z tego co się dowiedziałem od kumpla ale spoko. Niech studenci wrócą.
@
m. W 16 już dzisiaj jest taki ścisk że na Kościuszki ledwo ludzie wchodzą. A studentów jeszcze nie ma. Ja nie wiem jak oni chcą zachęcić ludzi do t

@Darth_Gohan: w niektórych miejscach w godzinach szczytu jakby tramwaj jechał do minutę i tak byłby zatłoczony niestety
@Domciu: Ale jeździ przez Gaj nie? :) Nie wiem kto na to wpadł ale jestem ciekawy jak bardzo będzie się spóźniał po tej przedłużce.
@bardzospokojnyczlowiek: Daj znać w którym miejscu jest pełna ;)
@GoofyWr2: Ja też to rozumiem. Ale to jest tramwaj z godziny 7:07 w którym praktycznie nie było dzieciaków. To jest wręcz "wymarzony" tramwaj studencki bo jedzie na największy kampus dlatego jestem ciekawy co się będzie działo
@Darth_Gohan: Jeździ, jeździ. Sam wczoraj nim jechałem :) Powiem Ci, że dla mnie to też jest niezrozumiałe. Zrobili tak pod naciskiem mieszkańców Jagodna, by mieć komunikacyjnie jakiś kontakt ze światem. Co z tego wyjdzie, przekonamy się w październiku ;)
jeździ

@Darth_Gohan: Są na to dwa sposoby, pierwszy to Wrocław dostaje worek pieniędzy z budżetu państwa lub EU i buduje nowe linie, zajezdnię i węzły przesiadkowe, a drugi to utrudnianie życia kierowcą, może akurat przesiądą się na rowery. Jedynie metro lub kryzys ekonomiczny może uratować Wrocław przed problemami z komunikacją publiczną i korkami.
@Domciu: No tak. Bo oni potrafią krzyczeć.
@GoofyWr2: Nie musi być worek pieniędzy. Starczy te zmiany na które wpadają wprowadzać sensownie i domknąć w końcu obwodnicę Śródmiejską i WOW. Jak to ogarną i wprowadzą w końcu te strefy parkowania plus w KOŃCU zrobią priorytet dla MPK wszędzie w mieście to może coś z tego będzie. Tylko do tego to trzeba trochę myślenia, a nie tylko mazanie farbą.
@Darth_Gohan: tak tylko topologia gwiazdy ma to do sibie, że ma ograniczoną przepustowość, jeśli chodzi o obwodnice to właśnie by się przydała obwodnica kolejowa lub tramwajowa, tak jak Ringbahn w Berlinie
@GoofyWr2: O tym to ja nawet nie marzę. Ale żeby zacząć tą gwiazdę usprawniać to oni muszą w końcu coś zrobić żeby można było przejechać przez miasto bez wjeżdzania do centrum.
Opcja jest jak zrobić niezły transport ale wtedy to by kierowcy chyba na zawał padli.
Na całej śródmiejskiej Buspas wydzielony z autobusem co 4 minuty i można się bawić. (Zresztą nawet nie wiem czy oni kiedykolwiek planują tam zrobić przedłużenie
odpowiedz ulubiony zgłoś

@Darth_Gohan: Słowo kluczowe 'autobus' :D obecnie nie można polegać na tramwajach, bo nie ma dnia bez awarii, jeśl chce się dojechać na czas bez tracenia czasu na jego zapas zostaje tylko rower i UTO