Wpis z mikrobloga

Pytałem ostatnio na Mirko o pomoc w zakupie telefonu, mówiłem o Samsungu, kupiłem #xiaomi #mi9 a mianowicie #mi9se
W każdym razie do rzeczy - telefon trafił w moje ręce dziś, czytałem wcześniej o fantastycznym ekranie i rozdzielczości, ale podczas patrzenia pod ostrymi kątami widzę pasy w kolorach tęczy, zaś ogólnie krawędzie na ekranie są lekko ostre, jakby rozdzielczość była minimalnie za niska. To normalne? Jak w ogóle sprawdzić aktualna rozdzielczość, o ile jest taka możliwość?
  • 13
@johnnyMetalowy ech... Właśnie nigdy nie miałem doczynienia z telefonem amoled, ale po tym co czytałem, to się zdziwiłem. Telefon nówka sztuka, w folii, pachnący, a tu się okazuje, że coś nie gra. Będę musiał wybrać się gdzieś do sklepu i porównać z innym ekranem tego typu.
@Grooveer skynet.pl
Zamawiałem u nic trochę fantów na przestrzeni lat, zawsze bez zastrzeżeń.

@johnnyMetalowy no będę musiał sprawdzić, bo nie tego się spodziewałem. Mam wrażenie, że w starym mi4s mam ostrzejszy obraz, zwłaszcza litery choćby tu, na Mirko.
@cukru: że też na to nie wpadłem! Dziękuję Pan Mirko ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
A tak naprawdę mówiąc o folii miałem na myśli, że to egzemplarz nowy, z żadnej wystawy, drugiej dystrybucji, czy coś :)