Wpis z mikrobloga

Ktoś zorientowany w temacie jest w stanie doradzić odnośnie wyboru pierwszego, małego samochodu dla kobiety? Wymagania to cena 10-20k, rocznik tak myślę od 2005, 5 drzwi, klima, no i musi być ładny ;) Aktualni faworyci to Toyota Yaris, Nissan Micra i Fiat Grande Punto.
  • 29
@Lysy_z_Oporowa: @endl3ss: a podobno dla kobiet "charakter jest ważniejszy" :P Przed zakupem dużo poczytaj o modelach nad którymi się zastanawiasz. Dowiedz się jakie silniki są najlepsze, czy nie mają wad fabrycznych i ogólnie warto poświęcić trochę więcej czasu na zapoznanie się ze sprawami technicznymi.
@variss: No właśnie poza sugerowanymi trzema jeszcze Mini i nowe Ka się spodobały, ale tu już pod górną granicę budżetu i wybór mały więc coś czuję, że na Yaris padnie wybór bo tego pełno jest i będzie można poprzebierać, do tego ma świetne opinie.
@endl3ss: Mi to się średnio podobają mini z wyglądu (chyba, że to stare stare) ale wiem, że sporo kobiet je lubi. Z doświadczeń własnych mogę powiedzieć, że bardzo przyjemnie się tym jeździ, zwrotne, dynamiczne, gokart z większą ilością kucy :) Co do serwisowania naprawiania, to jedyna osoba którą znam dobrze i wiem, że nie wciska mi kitu do tej pory jedynie przebiła oponę i miała jakiś problem z czujnikiem parkowania... miniacza
@endl3ss: wnętrze jest dość przestronne, w tych granicach wydaje mi się, że dużo wyższego standardu nie znajdziesz. Zapytaj swoją kobietę, to ona się z tym będzie "męczyła" ;)
@endl3ss: widocznie popularność wpłynęła na cenę :( Yaris też spoko, tylko tak jak sam piszesz, niskie modele toyoty mają bardzo proste wnętrze ale jeśli to nie przeszkadza osobie dla której szukasz samochodu to nie ma problemu :]