Wpis z mikrobloga

@Line-Storm: Fajne te nowe ustawienia domyślne mapy.

Niestety przy wchodzeniu bezpośrednio z linka lub odświeżeniu strony (F5) nie działa ustawienie domyślne wyświetlania zakazanych stref.

Jak jest już możliwość dostosowywania wyglądu... to mam dwie propozycje:

1. Na mapach dodatkowe ustawienie domyślne: "tryb zmaksymalizowany" - gdzie będzie ukryty na mapie napis "dostępne rowery" i ukryte dwa dolne paski z polityką prywatności i numerem wersji

2. Jak by się dało też na głównej stronie ukrywać lub chociaż zwijać poszczególne sekcje np. sekcje wykresów i mevo w miastach. Zwłaszcza że rysowanie tych wykresów czasem zamula stronę i codziennie nie są mi potrzebne.

#gdziejestmevo
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Line-Storm: Zauważyłem dwa błędy:

1. Błąd występuje w chromie na telefonie (android), mapa otwarta jako strona w przeglądarce - błąd polega na tym że naciśniecie jakiegoś przycisku np stref lub powiększania powoduje przesuniecie wszystkich przycisków.
W progresywnej appce i innych przeglądarkach błąd nie występuje.

2. Przy wchodzeniu w mapy z głównej strony dymki grupowania są na pierwszym planie a po odświeżeniu strony (F5) już nie.
  • Odpowiedz
@salion: Sprawdź w wolnej chwili czy OK. Głupi ten Android i trzeba "hackować" żeby poznać wysokość ekranu...

ps. czemu nie używasz ikonki "z pulpitu", nie pobiera za każdym otworzeniem tylu plików z sieci. Stan aplikacji ma w pamięci zapisany. Same plusy :)
  • Odpowiedz
@Line-Storm: Ok, przyciski już się nie ucinają (chociaż paski przewijania nadal są aktywne - da się przewijać na górnej belce, ale nie ma to widocznych konsekwencji - pasek jest ukryty)
Niestety pod Firefoxem na komputerze pasek przewijania jest aktywny i widoczny i dół mapy jest ucięty (napis OpenStreet). Nie przeszkadza to ale chyba nie jest potrzebne. Wcześniej tak nie było ale głowy nie dam.

Problemem jest chyba że górna belka
salion - @Line-Storm: Ok, przyciski już się nie ucinają (chociaż paski przewijania na...

źródło: comment_fhJBeDngnhPiGRB3oUwbm8CtLxR74XCI.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz