Wpis z mikrobloga

Co myślicie o takim zestawie?

+ Do tego 8GB HyperX w jednej kości, jak mi nie styknie to wezmę drugi.
Dysk M.2 EVO od Samsunga już mam więc pominąłem tutaj.

Jestem casualem gierkowym totalnie więc jedyne czego szukam to coś, co uciągnie te aktualne tytuły niekoniecznie na ultra i 120 FPS ;) Poza tym to produkcja muzyki i trochę edycji wideo.

Bardziej mi zależy na opinii, czy przypadkiem nie zrobiłem sobie tym zestawem jakiegoś cockblocka aka bottlenecka, albo czy może coś mi się nie zmieści do tej obudowy etc xD Bo się nie znam zupełnie na spasowywaniu/składaniu tych rzeczy.

#pcmasterrace #komputery #pc
j.....e - Co myślicie o takim zestawie?

+ Do tego 8GB HyperX w jednej kości, jak...

źródło: comment_sttIcgQyoN1SXnt1dakP0crfVpdA3kNr.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
@Norskee: Czyli mówisz, że lepiej kupić dwie kości x4 albo od razu 2x8? No i poszukam TI w takim razie. Vendor ma duży wpływ na sam performance karty? Bo widzę te same modele od jakichś egzotycznych firm też.
  • Odpowiedz
@justbreathe: sprawdz testy, bo raz wyjdzie lepiej, a raz gorzej. Niektóre są ciche i fajne, bo mają dobre chłodzenie, a inne bez przerwy wyją jak kosiark, bo mają małe radiatorki.

Oczywiście zegary też mogą się różnić, ale nie są to jakieś wielkie różnice
  • Odpowiedz
@justbreathe: ram dual channel to minimum, 2x4 lub 2x8 najlepiej.
Karta do zmiany na 1660Ti

Tanie obudowy nie mają kompletu wentylatorów, dokup 2x140mm na przód a te z zestawu 2x120mm zostaw sobie na tył+góra

O wiele poprawi się wentylacja i nie będziesz miał odkurzacza nad głową, polecam silent wings 3 albo pure wings też ok
  • Odpowiedz
@justbreathe: Za niecale 100zl wicej masz 1660ti a w tej samej cenie 1660 ,przedłużona gwaracja na procesor też bez sensu. Nigdy nie widziałem, żeby ktoś reklamował procesor dłużej niż zaraz po zakupie (wada fabryczna), zasilacz wymień na ten i dwie kości ramu też są bardzo ważne
  • Odpowiedz
@justbreathe: weź wersję 4pin PWM, wpinasz do płyty głównej (tak samo te co są z obudową) i ustal sobie jakoś fajnie żeby szły obroty razem z temperaturą to będzie cichutko w idle

Ram weź 3000MHz lub wyżej
  • Odpowiedz
@justbreathe: poprzednik ma racje.
Ja bym wzial nieco gorszy zasilacz, spokojnie za 170-180 kupisz dobrą zasiłkę i tak będzie aż nadto mocy na taki zestaw
zrezygnuj z tego dodatkowego wenta, bo i tak 3 już masz z obudową jeśli się nie mylę
Zostaje ci hajs żeby wziąć szybsze ramy
  • Odpowiedz