Aktywne Wpisy
3x32 +5
Jako że groźby nuklearne Rosji ostatnio są zbywane śmiechem przez lekkoduchów, przewiduje niebawem użycie taktycznego, niewielkiego ładunku atomowego gdzieś na Ukrainie. Najprawdopodobniej w jakiegoś typu zgrupowanie ukraińskiego wojska w DRL lub pod Kharkivem. Ale się fajniaki zdziwią, że taktyczna broń jądrowa została użyta. Pytanie co zrobi zachód? I co zrobią chińczycy którym nie w smak taki rozwój wypadków? #wojna #ukraina
Moseva +12
Gość, którego znam z widzenia spowodował wypadek ze skutkiem śmiertelnym potrącając pieszego na pasach. Z potwierdzonych przeze mnie informacji wiem, że był trzeźwy, krew została pobrana na dalsze badania, a on sam został skierowany do aresztu co mnie bardzo zastanawia.
Czy to jest normalna procedura w przypadku takiego zdarzenia, czy po prostu jeśli gość jest jakąś recydywą (jakieś wypadki w przeszłości etc.) to mogą go zatrzymać? Ponadto ciekawi mnie czy każdy wypadek ze skutkiem śmiertelnym w Polsce kończy się wyrokiem? Czy może jednak istnieje jakaś szansa na inne zakończenie sprawy (zadośćuczynienie, prace społeczne)
@arribayy: Ale to jest tymczasowe aresztowanie na 3 miesiące (decyzję o którym wydał sąd), czy zatrzymanie na 24h?
Moim zdaniem, jeśli nie ma jakiś dodatkowych okoliczności (typu jakaś szemrana przeszłość, próby mataczenia, zacierania śladów) to jest to raczej niespotykane, ale jak najbardziej możliwe.
Areszt tymczasowy