Wpis z mikrobloga

Mirasy, mam wrażenie że przy martwych >75%1RM lekko popuszcza mi brzuch(gnie mnie minimalnie w lędźwiach). Wydaje mi się to trochę dziwne bo nie mam problemu z utrzymaniem spięcia przy przysiadach aż do maxa. Mam za słaby brzuch czy przyczyna może leżeć gdzieś indziej? #mikrokoksy
  • 32
  • Odpowiedz
@urak666: W zasadzie to po obejrzeniu tego jakieś 100 razy zauważyłem że przy większym ciężarze ustawiam biodra za wysoko. Tak czy inaczej, skoro już to zmontowałem to proszę o feedback z tej #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°) - klik
  • Odpowiedz
  • 1
No teoretycznie to szyja powinna być w pozycji neutralnej, być przedłużeniem kręgosłupa. Ale chyba większość ludzi ma z tym problem, szczególnie jak jest lustro na wprost ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Piczi: Kurde, nigdy nie zwracałem na to uwagi przy ciągach. Nauczyłem się patrzeć przed siebie przy siadzie i tak mi zostało, następnym razem będę robił tyłem do lustra ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@vizori: Żeby to było takie łatwe że szyja ma być neutralnie ustawiona xDD bo kto ci powie jaka pozycja w martwym ciągu to pozycja neutralna xD nautralna pozycja to jest pewien zakres w który według mnie twoja puzycja wpada xD
  • Odpowiedz
@Darksed: A, czyli to prostownik. Kurde, myślałem że za mało się skupiam na prowadzeniu sztangi po ciele i temu lekko gubię kontakt nad kolanem
  • Odpowiedz
@Darksed: A ciężaru dołożę tylko powolutku, dopiero zaczynam kumać o co w ciągu chodzi. Wcześniej progresowałem z ciężarem na chama i dopiero przy 200kg skumałem jak paskudną wędkę robię xd
  • Odpowiedz
@vizori: ja ostatnio przy serii 1+ zrobiłem "wędke" w #!$%@?, ehh męcze sie z tą techniką, nie chce kolejny raz obcinać ciężaru bo nigdy nie zrobie progresu
  • Odpowiedz
@vizori: Ciężko po kilku sekundach ocenić co nie tak xD może być kilka powodów ale na takim ciężarze to nie wychodzi za bardzo xD ćwiczyć i obserwować xD
  • Odpowiedz
@kRpt: Spróbuj porobić akcesoryjnie ciągi chwytem rwaniowym - mi jakoś pomogły wyczuć technikę.

@Darksed: No nic, w przyszłym tygodniu wrzucę sobie i nagram cięższego joker seta i zobaczymy co z tego wyniknie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@vizori: dla mnie na tych lżejszych seriach bardziej niż dupą pracujesz dołem pleców przy prostowaniu. Później jest lepiej ale popracuj nad tym.
  • Odpowiedz