Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pacc9:

Codziennie o Twoją duszę toczy się wielka walka. Nie tam jakiś Counter-strike, Fortnite czy III wojna światowa. Najgrubsze możliwe działa. Działa duchowe: Bóg vs Szatan.

Kto stworzył szatana?
  • Odpowiedz
@Gazobeton: Szatana stworzył Bóg. Sam nie wiem po co, ale to prawda. Być może po to, żeby nas motywał swoim złem wcielonym do czynienia dobra. Jest to paradoks dla człowiek, co nie zmienia faktu, że to prawda. Po prostu na ten moment nie wiem.
Przemawiasz zgubnym, iluzorycznym słowem, które tylko dla Ciebie w danej chwili jest mądrością. Nie zrozumiesz wszystkich działań Boga, nie jesteś w stanie się dostać na jego
  • Odpowiedz
Nie ma we mnie jadu, a przynajmniej go nie czuję. Nie umiesz prowadzić dyskusji, chcesz tylko wygłosić swoje zdanie i się nie zgodzić z moim. Moja opinia, jestem tylko człowiekiem, może nie mam racji, ale staram się nie unosić emocjami gdy mówię Ci o najlepszym Ojcu. To też jest paradoks.
  • Odpowiedz
@Gazobeton: Nie ma we mnie jadu, a przynajmniej go nie czuję. Nie umiesz prowadzić dyskusji, chcesz tylko wygłosić swoje zdanie i się nie zgodzić z moim. Moja opinia, jestem tylko człowiekiem, może nie mam racji, ale staram się nie unosić emocjami gdy mówię Ci o najlepszym Ojcu. To też jest paradoks. Z drugiej strony cieszę się, że z Wami rozmawiam i się ścieramy, właśnie z takimi Jezus rozmawiał na ziemi.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Z całą pewnością nie zostaną potępieni tylko dlatego, że są innowiercami. Nie wiem, Boga to zadanie, zależy pewnie od przypadku. Odsyłam do Bibli, mimo nawet początkowej niechęci (ja też byłem niechętny, opętany, nie wierzyłem, że to pomoże, a jednak) Biblia źródło, ja tylko posłaniec
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@pacc9: moja dusza nie jest chora bo nie istnieje

Istnieje, jestem tu po to, żebyś to sobie uświadomił. Myślisz, że mam jakieś dziwne hobby spierania się z niewierzącymi? Takie moje zadanie, pokuta. Ja nie Jehowy żeby Was straszyć, ale trzeba głosić Jezusa i to że jest jedynym lekarzem, a nie jakiś konował ziemski, który Ci da proszeczek na wszystko.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Chciałbym żebyście nie żywili do mnie urazy, jestem tylko człowiekiem jak Wy, czasem też błądzę, boli mno zło, wewnętrzne i zewnętrzne, źle wyrażam swoje zdanie, w nieodpowiedni sposób się wyrażam. W Bibli jest napisane, iż nie ma Świętego na tej ziemi, to oczywiste, każdy ma coś mniejszego czy większego na sumieniu, tylko Bóg jest idealny. Jedyne czego jestem pewien, że Jezus jest Panem Wszechświata i leczy KAŻDEGO. Takie może moje zadanie, żeby
  • Odpowiedz