Aktywne Wpisy
cichy-spokojny-grzeczny +1232
Plusujesz, jeżeli oglądałeś Ronaldo na Euro 2004. Pokażmy gówniankom ile nas jest.
#mecz
#mecz
Ninvvia +18
Hej ʕ•ᴥ•ʔ
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
*termos
*apteczka z folią nrc
*plaszcz przeciwdeszczowy
*prowiant
*karimatke (żeby usiąść jak będzie mokro?)
*nakrycie głowy
*jakiś multi tool
*latarka jakąkolwiek
*mapę szlaków
Ci można dorzucić jeszcze żeby być spokojnym w razie nagłej zmiany sytuacji?
#gory #tatry #wakacje #szlak #zakopane
Parę uwag:
Termos - latem nie noszę, dużo waży i mało się mieści. Wolę zwykłą wodę / izotonik.
Karimatkę - eee... już wolę postać.
Latarka jakakolwiek - lepiej nie jakakolwiek, tylko taka, która ma jakąś moc i baterię wystarczającą na parę godzin.
Multitool - tak szczerze, to po co?
Ważny jest naładowany telefon i numerami kontaktowymi ICE + służby ratunkowe, ale też świadomość, że nie zawsze będzie zasięg.
Ja zabieram
Latarka nie jakakolwiek, najlepiej czołówka z 200 lumenów.
Idziesz na jeden dzień na szlak i wracasz czy będziesz nocował w schroniskach?
Chociaż lepszy jest jego poprzedni filmik w którym dokładniej pokazuje co ze sobą nosi a nie jak odchudzić plecak.
dołóż:
1. czołówkę
2. nóż (jakiś lekki, albo scyzoryk)
3. powerbank - wyczerpanie telefonu to bardzo częsta przypadłość
4. dodatkowego buffa (oprócz nakrycia głowy)
5. coś z płynem zamiast termosu
6. do apteczki bym dołożył pakiety grzewcze ze 2-3, plastry na odciski
- termos - w lecie nie ma po co chociaż można przy niskich temperaturach, kilka razy byłem w lecie i na szczytach było 5 st., przydałby się, ale idzie przeżyć na wodzie
- apteczka z folią nrc - apteczka zawsze, rzadko się przydaje, zazwyczaj na obtarcia
- plaszcz przeciwdeszczowy - zawsze, kilka razy mnie zmoczyło porządnie tylko nigdy nie szedłem w stylu, a może minie, zawsze przy powrocie
- prowiant
@pilot1123 pytanie, po co Wam nóż na ten jeden dzień?