Wpis z mikrobloga

Gdzie w Lublinie znajdę dobrego krawca albo krawcową? Chodzi o zwężenie marynarki męskiej (na pewno w talii i raczej też w ramionach). Nie jest to banalna sprawa, więc szukam kogoś sprawdzonego. Przejrzałam opinie na google o różnych zakładach krawieckich, ale większość komentarzy jest od kobiet i dotyczy sukienek, a marynarka to zupełnie inna robota. Póki co wynalazłam Edwarda Łońskiego przy Fabrycznej. Możecie kogoś polecić? Może być też prywatnie, nie zakład.
#lublin #modameska
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@errabunda: Ekspertem nie jestem, ale zawsze jak czytałem coś o wyborze marynarki to podstawowym krokiem było dobranie szerokości ramion bo poprawianie tego jest trudne i przeważnie daje bardzo słabe efekty wizualne. Więc zastanów się czy nie lepiej sprzedać i kupić inna.
  • Odpowiedz
@DeoLawson: no właśnie też to wyczytałam :/ Sęk w tym, że wynalazłam niebieskiemu świetną, nową marynarkę w ciuchach za 15 zł i kupowana "na oko" okazała się lekko za luźna... Teraz nie wiem, czy jest sens ją przerabiać czy właśnie lepiej sprzedać komuś o właściwym rozmiarze.
  • Odpowiedz
@errabunda: Z doświadczenia wiem, że dobry rzemieślnik się nie podejmie, a partacz powie że zrobi spokojnie i potem może ci rozpieprzyć daną rzecz ( ͡° ʖ̯ ͡°) Ja bym uważał na tych typowo osiedlowych, wydaje mi się że opinie blogerów modowych nie biorą się z nikąd
  • Odpowiedz