Wpis z mikrobloga

@ROZPEIRDOL9001: dokladnie. tak jak koles wyzej pisal, jak zrobie w niedziele to w czwartek jeszcze jest spoko do wziecia do pracy. optymalnie byloby do srody np i w srode znowu robisz na 3-4 dni. gdzies na yt widzialem w temacie mealprep ze ludzie robia na caly tyg i porcje na koncowke tygodnia trzymaja w zamrazarce a te bierzace 2-3 dni w lodowce i pozniej dzien przed przekladaja z zamrazarki do lodowki,
  • Odpowiedz
@ROZPEIRDOL9001:

Gotuję w środę i niedzielę, tak standardowo.

Dodatkowo mrożenie wcale nie jest takie głupie. Można sobie kupić więcej kurczaka, pokroić w kostkę i zamarynować. Później po porcjować po 200g, w woreczek, "zgniatasz" na płasko i do zamrażarki. Później szybko się rozmraża (jest płaskie) i masz gotowe porcje białka.
Mam w domu termomixa, więc dla mnie takie mrożenie jest wręcz idealne, tylko wyjmuję kuraka z zamrażarki, przelew (po woreczku) wodą, wyjmuję
  • Odpowiedz