Wpis z mikrobloga

via Android
  • 1
@Raciatek tak. Nie było jak jej odblokować a w instrukcji informacja, żeby skontaktować się z producentem jak się nie da wrzucić N. Producent wezwał lawete ( ͡º ͜ʖ͡º) to minus skrzyni automatycznej, która ma przyciski zamiast dźwigni.

@microbot ja nie wiem czy nie zablokowałem tych świateł bo stałem tuż przed nimi. Mogłem stanąć jakoś w pętli indukcyjnej. Wezwałem policję, żeby poprosić ich o kierowanie ruchem. Kierowcy jednak
@ArekJ: ciężko ocenić czy tam w ogóle są pętle, ale teoretycznie powinno być odwrotnie, jakbyś stanął w pętli to powinno ciagle brać priorytet na ten wyjazd, a nie zielone raz na 10 min, a na równoległych drogach wcale nie było dużego natężenia (°°
W każdym razie tak duży korek głównie przez to się zrobił wg mnie, raz zielone normalnie po około
via Android
  • 1
@microbot o 19:20 umarło. Po lawete zadzwoniłem o 19:30, przyjechała koło 20:45. O 21:15 ruszyliśmy. Sporo zajęło załadowanie jej na lawete bo niska była i był problem najpierw z podlozeniem rolek a potem z wjechaniem na samą lawete.
via Android
  • 0
@microbot był był, bo sam w nim stałem. Podejrzewam jednak, że mógł się sporo przez te prawie 2h powiększyć - jednak blokowalem jeden z pasów do skrętu i 2x mniej aut przejeżdżalo jak w końcu się zrobiło zielone
@Raciatek: z tego co zrozumiałem przez telefon sam z siebie, alternator jest sprawny. Zresztą sam akumulator był naładowany, bo on kręcił normalnie jeszcze jak go ładowałem na lawetę, nie rozładował się. Tylko rzucał błędami, nie odpalał, nie zrzucał biegu, wariowały mu szyby :D Wymieli akumulator i działa normalnie.
@microbot: @Raciatek: update - jednak to nie akumulator, alternator też nie bo ładowanie jest. Dzisiaj co prawda rano odpalił, ale przed wydaniem serwisant zrobił rundkę, wrócił pieszo. Z tego co wiem podejrzewają pompę zasilania silnika (ale dziwne, bo zaczął wyrzucać błąd poduszki powietrznej). Jedzie na serwis do Katowic. Teraz mi to spać nie da, bo będę się zastanawiał co padło :D