Wpis z mikrobloga

Nie wiem kim jestem. Nie wiem jak się czuję. Nie wiem czy wmawiam sobie, że jest dobrze, czy wmawiam sobie, że jest źle. Myślałam, że wszystko z czym się borykałam jest już za mną, ale się myliłam i to bardzo. Wciąż/znowu chcę umrzeć. Nie chcę być problemem dla nikogo. Nie chcę, żeby ktokolwiek się martwił czy przejmował. Teraz jedynie wiem, że nigdy nie wyjdę na prostą, bo od traum i fobii nie ma żadnej ucieczki. Wiedzcie tylko, że nawet jeśli kogoś znajdziecie to to i tak nie zmieni sytuacji. Sama będąc skrzywdzona tyle razy nie chcę w żaden sposób skrzywdzić osoby, na której mi zależy, więc milczę o tym co czuję. Niech śpi spokojnie. Mi też się kiedyś pewnie uda. #przegryw #depresja #zalesie #feels
  • 10
  • Odpowiedz
@Renard15: Wiem, że mam. Tym gorzej. Wam wszystkim wydaje się, że chłopak/dziewczyna to rozwiązanie wszelkich problemów, sama tak myślałam. I teraz widzę jak dalekie od prawdy to jest, po wielu latach zmagania się z depresją i jej leczeniem myślałam, że jestem zdrowa, a okazuje się że czuję się bardziej samotna niż kiedykolwiek. Już nie potrafię mówić.
  • Odpowiedz
@blue_raven Nie wiem za co ale tak naprawdę wyobraź sobie że ktoś jest w 3 razy gorszej sytuacji
Wiem że tekst "inni mają gorzej" jest #!$%@? ale gdy widzę jak laska która ma chłopaka z ajfona piszę że ma tak źle to sobie myślę "dlaczego mi o tym nie powie? Przecież kobiety MOGĄ mieć depresję"
  • Odpowiedz
@scotieb: Nawet nie wiesz w pełni jak wygląda moja sytuacja. W sumie zabawne. Na tego AjFonA pracowałam rok temu całe wakacje za najniższą krajową, a i tak od ojca słyszałam teksty pokroju że moja praca jest gowno warta, ze i tak nic tam nie robie, ze mysle ze do czegos dojde ale tak naprawde i tak skoncze na kasie, potem w ogóle zakazał mi pracować. W dodatku zaczęłam siwieć i
  • Odpowiedz