Aktywne Wpisy

Lista sygnalow jakie kobiety sysylaja facetom ktorzy im sie podobaja (werbalne i niewerbalne razem):
1. Poprawianie wlosow
2. Rozchylanie ust
3. Odslanianie dekoldu
4. Odslanianie szyi
5. Inicjowanie dotyku np. przypadkowe szturchniecia
6. Mocny lub czesty kontakt wzrokowy czyli albo sie intensywnie patrzy albo czesto sie patrzy
7. Smieje sie z Waszych zartow nawet jak sa beznadziejne
8. W momencie smiechu patrza sie na Was
9. Swiecace, szklace sie oczy
10. Malpi
1. Poprawianie wlosow
2. Rozchylanie ust
3. Odslanianie dekoldu
4. Odslanianie szyi
5. Inicjowanie dotyku np. przypadkowe szturchniecia
6. Mocny lub czesty kontakt wzrokowy czyli albo sie intensywnie patrzy albo czesto sie patrzy
7. Smieje sie z Waszych zartow nawet jak sa beznadziejne
8. W momencie smiechu patrza sie na Was
9. Swiecace, szklace sie oczy
10. Malpi

smutnylizak +9
Baliście się czegoś za dziecka? Ja przyznam, że okropnie bałem się slendermana
#przegryw
#przegryw

Hmm, mam jedne z pierwszych doświadczeń w PGSQL, bo wywodzę się raczej z T-SQL Sybase/MSSQL, które są do siebie podobnawe pod pewnymi względami. I zastanawia mnie jedna rzecz.
Jak tworzę sobie tabelę "Users" a potem zrobię SELECT * FROM Users to się wysra, że nie ma "users". Zadziała dopiero jak napiszę SELECT * FROM "Users". Zadziała także gdy utworzę tabelę "users" i napiszę SELECT * FROM users.
Czy ten silnik bazodanowy jest case sensitive czy co? W dodatku w taki dziwny asymetryczny sposób, że możesz mieć duże litery w nazwie tabeli ale potem nie da się z tego zrobić selecta bez cudzysłowiu? Dlaczego w ten sposób ktoś to wymyślił?
EDIT:
Właśnie wyczytałem że to zależy od tego jak tworzymy tabelę, jak nazwa w "" to będzie case insensitive a jak bez to case sensitive. Trochę to dziwne.